کشت بافت باله دمی تاسماهی ایرانی Acipenser persicus
(ندگان)پدیدآور
نوروزفشخامی, محمدرضاپورکاظمی, محمدحسن زاده صابر, محمدبهمنی, محمودبرادران نویری, شهروزدلیری, مرتضیغروقی, احمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق رده های اولیه سلولی از طریق کشت تکه های باله دمی تاسماهی ایرانی Acipenser persicus تهیه شد. حاشیه باله دمی یک عدد ماهی 2 ساله دارای طول 23 سانتیمتر و وزن 133 گرم به اندازه تقریباً 2 سانتیمتر بریده شد، سه بار با محلول PBS حاوی آنتی بیوتیک ها شستشو داده شد و سپس به تکه های تقریباً 1 میلی متر بریده شد و در محیط کشت L-15 حاوی آنتی بیوتیک ها و 20 درصد سرم جنین گاو تحت دمای 22 درجه سانتیگراد کشت داده شد. پس از تشکیل مقدار کافی لایه سلولی بر روی کف فلاسک کشت، سلول ها با محلول PBS حاوی آنتی بیوتیک ها شستشو شدند و از طریق تیمار با Trypsin-EDTA (25/0 درصد) و تکان دادن فلاسک از کف فلاسک جدا شدند. پس از شستشوی سلول ها با محلول PBS حاوی آنتی بیوتیک ها آنها در 5 میلی لیتر محیط کشت L-15 حاوی 20 درصد سرم جنین گاو، آنتی بیوتیک ها تحت دمای 22درجه سانتیگراد کشت داده شدند (ساب کالچر اول). پس از تشکیل مقدارکافی لایه سلولی، مشابه همین مراحل برای ساب کالچر دوم انجام شد. در بین سلول های حاصل از کشت اولیه تکه های بافت، سلول های شبه فیبروبلاست و شبه اپی تلیال مشاهده شد ولی پس از انجام ساب کالچر اول تعداد سلول های شبه فیبروبلاست بیشتر بود. در این تحقیق تولید دو رده سلولی در نتیجه کشت اولیه و دو کشت مجدد (ساب کالچر) بررسی شد.
کلید واژگان
تاسماهی ایرانیAcipenser persicus
کشت بافت
باله دمی
کشت بافت
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-01-211396-11-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
کارشناس کشت بافت،موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزررییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
کارشناس / موسسه تحقیقات بیمن المللی تاسماهیان دریای خزر
مدیرکل طرح، بودجه و آمار / سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
کارشناس/ موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
رئیس گروه بیوتکنولوژی دام و آبزیان /مرکز ملی مهندسی ژنتیک و فن آوری زیستی
کارشناس بخش بیوتکنولوژی/ موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
شاپا
2383-26142383-2622




