اثرات افزودن اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
باقری, ستارجانمحمدی, حسینملکی, رامیناستاد رحیمی, علیرضاکیانفر, روح الله
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: ریز مغذیهایی مثل اسیدفولیک و روی نقش مهمی در افزایش محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات تخم مرغ دارند. هدف: این مطالعه برای ارزیابی اثرات اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخممرغ و عملکرد مرغ تخمگذارسویههای-لاین 36W از 52 تا 58 هفتگی صورت گرفت. روش کار: جیرههای آزمایشی با 3 سطح روی (100، 130و160 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 4 سطح اسیدفولیک (0، 5، 10و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 اجراء شد. نتایج: درصد تولید تخم مرغ، توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراکی بطور معنیداری تحت تاثیر سطوح مختلف اسیدفولیک (5، 10و 15میلیگرم در کیلوگرم جیره ) و درصد تولید تخممرغ، توده تخممرغ و مصرف خوراک تحت تأثیر روی (سطح 160میلیگرم در کیلوگرم جیره) بهبود یافت. مقاومت پوسته تخممرغ تحت تاثیر اسیدفولیک قرار نگرفت ولی ضخامت پوسته بطور معنیداری با افزایش اسیدفولیک کاهش یافت (05/0 >P). خصوصیات کیفی تخممرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکملسازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلیگرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنیدار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخممرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنیداری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0PP). خصوصیات کیفی تخممرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکملسازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلیگرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنیدار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخممرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنیداری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0P P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنیداری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0Pنتیجهگیری نهایی: به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که اسیدفولیک و روی افزوده شده در جیره مرغهای تخمگذار نه تنها باعث بهبود عملکرد میشود بلکه افزایش محتوی فولات تخممرغ را نیز باعث میگردد.
کلید واژگان
اسیدفولیکروی
5-متیل تتراهیدروفولات
زرده
تخم مرغ
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزاستاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
3 استادیارپژوهشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی
استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



