• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات افزودن اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغ‌های تخمگذار

    (ندگان)پدیدآور
    باقری, ستارجانمحمدی, حسینملکی, رامیناستاد رحیمی, علیرضاکیانفر, روح الله
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: ریز مغذی­هایی مثل اسیدفولیک و روی نقش مهمی در افزایش محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات تخم مرغ دارند. هدف: این مطالعه برای ارزیابی اثرات اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم­مرغ و عملکرد مرغ تخمگذارسویه­های-لاین 36W از 52 تا 58 هفتگی صورت گرفت. روش کار: جیره­های آزمایشی با 3 سطح روی (100، 130و160 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 4 سطح اسیدفولیک (0، 5، 10و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 اجراء شد. نتایج: درصد تولید تخم مرغ، توده تخم­مرغ و ضریب تبدیل خوراکی بطور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف اسیدفولیک (5، 10و 15میلی­گرم در کیلوگرم جیره ) و درصد تولید تخم­مرغ، توده تخم­مرغ و مصرف خوراک تحت تأثیر روی (سطح 160میلی­گرم در کیلوگرم جیره) بهبود یافت. مقاومت پوسته تخم­مرغ تحت تاثیر اسیدفولیک قرار نگرفت ولی ضخامت پوسته بطور معنی­داری با افزایش اسیدفولیک کاهش یافت (05/0 >P). خصوصیات کیفی تخم­مرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکمل­سازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلی­گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی­دار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخم­مرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنی­داری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلی­گرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0PP). خصوصیات کیفی تخم­مرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکمل­سازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلی­گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی­دار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخم­مرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنی­داری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلی­گرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0P P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنی­داری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلی­گرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0Pنتیجه­گیری نهایی: به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که اسیدفولیک و روی افزوده شده در جیره مرغهای تخمگذار نه تنها باعث بهبود عملکرد می­شود بلکه افزایش محتوی فولات تخم­مرغ را نیز باعث می­گردد.
    کلید واژگان
    اسیدفولیک
    روی
    5-متیل تتراهیدروفولات
    زرده
    تخم مرغ

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    3 استادیارپژوهشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی
    استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6096.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421906

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب