تاثیر پرتوتابی مایکروویو در زمانهای مختلف بر مولفههای ارزش غذایی تفاله انگور قرمز در شرایط برون تنی
(ندگان)پدیدآور
اسدنژاد, بهزادپیرمحمدی, رسولخلیلوندی بهروزیار, حامد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: برآورد ارزش غذایی تفاله انگور قرمز پرتوتابی شده با مایکروویو. هدف: بررسی اثر پرتوتابی مایکروویو در زمانهای مختلف بر ارزش تغذیهای تفالهی انگور قرمز در شرایط برون تنی و تکنیک کیسههای نایلونی. روش کار: تفاله انگور قرمز پس از خشک شدن در معرض هوا و دور از تابش آفتاب، با استفاده از دستگاه مایکرویو با قدرت 900 وات در زمانهای 2، 4 و 6 دقیقه پرتودهی شد. از سه رأس گوساله نر اخته هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبهای بهمنظور تجزیهپذیری ماده خشک و همچنین گرفتن مایع شکمبه در آزمون تولیدگاز استفاده شد. نتایج: پرتوتابی سبب افزایش میزان پروتئین خام، ماده خشک، خاکستر و الیاف نامحلول در شوینده خنثی شد. همچنین کاهش معنیداری در مقادیر کل ترکیبات فنولی، تانن کل، تانن متراکم آزاد و پیوند یافته با پروتئین و الیاف مشاهده شد. فعالیت زیستی ترکیبات فنولی در رسوب پروتئینها، نیز کاهش یافت. پرتوتابی با امواج مایکروویو سبب افزایش میزان تجزیهپذیری ماده خشک تفالهی انگور قرمز و مقادیر گاز تولیدی در همهی زمانهای انکوباسیون در تیمار4 دقیقه و باعث کاهش تجزیه پذیری ماده خشک در تیمار 6 دقیقه نسبت به گروه شاهد شد. پرتوتابی باعث کاهش تجزیه پذیری شکمبهای پروتئین خام در همهی تیمارها نسبت به گروه شاهد شد. پرتوتابی باعث افزایش تولید گاز شد. بیشترین میزان تولید گاز در تیمار 2 دقیقه در زمان 120 ساعت انکوباسیون مشاهده شد که مقدار آن (98/71 در برابر07/55)میلیلیتر به ازاء 500 میلی گرم ماده خشک بود. نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که پرتوتابی مایکروویو با غیر فعال کردن بخش بزرگی از مواد ضدتغذیهای تفالهی انگور قرمز باعث افزایش ارزش تغذیهای آن میشود.
کلید واژگان
تفالهی انگور قرمزمایکروویو
هلشتاین
کیسههای نایلونی
تست گاز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیهگروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-51252676-5705



