| dc.contributor.author | حسن زاده سیدی, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | جانمحمدی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرقلنج, سید علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیایی, مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:47Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:47Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-08-25 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-06-03 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسن زاده سیدی, آرش, جانمحمدی, حسین, میرقلنج, سید علی, علیایی, مجید. (1398). واکنش جوجههای گوشتی سویه راس 308 به سطوح مختلف والین قابل هضم در دوره رشد. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 29(1), 35-47. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9191.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421865 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی</strong>: تغذیه سطوح مورد نیاز اسیدآمینه والین نقش موثری بر عملکرد جوجههای گوشتی دارد.<strong> هدف</strong>: این آزمایش به منظور تعیین احتیاجات اسید آمینه والین قابل هضم و اثرات آن بر صفات عملکردی جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. <strong>روش کار:</strong> تعیین احتیاجات اسید آمینه والین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با450 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 از سن 8 تا 21 روزگی در 6 تیمار و 5 تکرار (15 پرنده در هر تکرار) انجام گردید. جیره غذایی پایه حاوی ذرت و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسید آمینه والین تنظیم گردید. سطوح افزایشی اسید آمینه والین به جیره غذایی پایه جهت ایجاد 6 سطح اسید آمینه والین قابل هضم، در دامنه 74/0 تا 99/0 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، راندمان غذایی و میزان مصرف اسید آمینه والین قابل هضم طی دوره آزمایشی اندازه گیری شد. <strong>نتایج:</strong> مدل خطوط شکسته غیرخطی برای برآورد احتیاجات والین قابل هضم جوجههای گوشتی سویه راس 308 به خوبی روی دادههای افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان والین قابل هضم مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 85/0، 95/0 و 84/0 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین مقادیر شاخصهای افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، راندمان غذایی و میزان مصرف اسید آمینه والین قابل هضم به طور معنیداری تحت تاثیر اسید آمینه والین قرار گرفت (01/0>p). بطوریکه کمترین مقادیر ضریب تبدیل غذایی و بالاترین راندمان غذایی مربوط به سطح 89/0 درصد اسید آمینه والین بود. <strong>نتیجه گیری نهایی</strong>: با توجه به نتایج، میزان احتیاجات اسیدآمینه والین برای حداکثر عملکرد جوجههای گوشتی بین 84/0 تا 95/0 متغییر میباشد و اختلاف چشمگیری بین احتیاجات والین برآورد شده سویه راس 308در دوره رشد با سایر منابع مشاهده شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | اسید آمینه والین | fa_IR |
| dc.subject | مدل خط شکسته غیرخطی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه خروس گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | سویه راس 308 | fa_IR |
| dc.title | واکنش جوجههای گوشتی سویه راس 308 به سطوح مختلف والین قابل هضم در دوره رشد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 47 | |