| dc.contributor.author | بخشایش خیابانی, آیتک | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مقدم, غلامعلی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:45Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:45Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:45Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:45Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-04-28 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1398-02-08 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | بخشایش خیابانی, آیتک, مقدم, غلامعلی. (1397). ارزیابی فراسنجههای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیقکننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(4), 55-67. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-5125 |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5705 |  | 
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8758.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421854 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی:</strong> ذخیره انجمادی سلولها و بافتها در یک وضعیت دمایی باعث ایجاد وقفه موقت در فعالیتهای حیاتی آنها میشود. فرآیند انجماد اسپرم، فاکتورهای غشائی ازجمله سیالیّت، نفوذپذیری و ترکیبات لیپیدی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش توانایی باروری اسپرم میشود. <strong>هدف: </strong>این آزمایش بهمنظوربررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه ال-سیستئین (صفر، 5/2، 5 و 5/7 میلیمولار) به رقیقکننده منی در نگهداری طولانیمدت اسپرم منجمد خروس انجام گرفت. <strong>روش کار:</strong> در این طرح از 8 قطعه خروس نژاد راس با سن 30 هفتگی استفاده شد. اسپرم گیری دو بار در هفته از طریق مالش پشتی-شکمی انجام گرفت. پس از انتقال نمونههای منی به آزمایشگاه و ارزیابی اولیه، نمونههای استاندارد (حداقل 75 درصد اسپرم متحرک، 80 درصد اسپرم زنده و حداکثر 10 درصد اسپرم ناهنجار) باهم مخلوط شده و پس از رقیقسازی با تیمارهای موردنظر، پایوتهای حاوی اسپرم با روش انجماد دومرحلهای منجمد و داخل نیتروژن مایع نگهداری شد و سپس با استفاده از نرمافزار کاسا فراسنجههای موردنظر اندازهگیری شدند. برای بررسی اثر سیستئین در ماندگاری اسپرم خروس (به مدت یک ماه) ارزیابی نمونهها دو بار و بافاصله 15 روز انجام گرفت. <strong>نتایج:</strong> نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عملکرد اسپرم در روز 30 نسبت بهروز 15 کاهش یافت. همچنین رقیقکنندههای حاوی 5/2 میلیمولار سیستئین بهترین عملکرد را ازنظر درصد زندهمانی، تحرک کلی و پیشرونده در بین سایر تیمارها و گروه کنترل داشتند و تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0>P). در بین سطوح مختلف آمینواسید سیستئین، سطح 5 میلیمولار بهترین عملکرد را ازلحاظ سلامت و یکپارچگی غشاء اسپرم داشت. سطح 5/7 میلیمولار سیستئین کمترین درصد ناهنجاری را داشت. <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد میکند که سیستئین موجب بهبود کیفیت منی منجمد خروس میشود و میتوان اسپرم خروس را با استفاده از سیستئین به مدت طولانیتری منجمد و نگهداری کرد. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US | 
| dc.subject | اسیدآمینه | fa_IR | 
| dc.subject | سیستئین | fa_IR | 
| dc.subject | اسپرم | fa_IR | 
| dc.subject | خروس | fa_IR | 
| dc.title | ارزیابی فراسنجههای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیقکننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 28 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 55 |  | 
| dc.citation.epage | 67 |  |