نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبخشایش خیابانی, آیتکfa_IR
dc.contributor.authorمقدم, غلامعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:45Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:45Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:45Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-04-28en_US
dc.date.submitted1398-02-08fa_IR
dc.identifier.citationبخشایش خیابانی, آیتک, مقدم, غلامعلی. (1397). ارزیابی فراسنجه‌های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق‌کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(4), 55-67.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8758.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421854
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی:</strong> ذخیره انجمادی سلول­ها و بافت­ها در یک وضعیت دمایی باعث ایجاد وقفه موقت در فعالیت­های حیاتی آن‌ها می­شود. فرآیند انجماد اسپرم، فاکتورهای غشائی ازجمله سیالیّت، نفوذ­پذیری و ترکیبات لیپیدی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش توانایی باروری اسپرم می­شود. <strong>هدف: </strong>این آزمایش به‌منظوربررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسید­آمینه ال-سیستئین (صفر، 5/2، 5 و 5/7 میلی­مولار) به رقیق­کننده منی در نگهداری طولانی‌مدت اسپرم منجمد خروس انجام گرفت. <strong>روش کار:</strong> در این طرح از 8 قطعه خروس نژاد راس با سن 30 هفتگی استفاده شد. اسپرم گیری دو بار در هفته از طریق مالش پشتی-شکمی انجام گرفت. پس از انتقال نمونه­های منی به آزمایشگاه و ارزیابی اولیه، نمونه­های استاندارد (حداقل 75 درصد اسپرم متحرک، 80 درصد اسپرم زنده و حداکثر 10 درصد اسپرم ناهنجار) باهم مخلوط شده و پس از رقیق­سازی با تیمار­های موردنظر، پایوت­های حاوی اسپرم با روش انجماد دومرحله‌ای منجمد و داخل نیتروژن مایع نگهداری شد و سپس با استفاده از نرم­افزار کاسا فراسنجه­های موردنظر اندازه­گیری شدند. برای بررسی اثر سیستئین در ماندگاری اسپرم خروس (به مدت یک ماه) ارزیابی نمونه‌ها دو بار و بافاصله 15 روز انجام گرفت. <strong>نتایج:</strong> نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عملکرد اسپرم در روز 30 نسبت به‌روز 15 کاهش یافت. همچنین رقیق­کننده­های حاوی 5/2 میلی­مولار سیستئین بهترین عملکرد را ازنظر درصد زنده­مانی، تحرک کلی و پیش­رونده در بین سایر تیمارها و گروه کنترل داشتند و تفاوت معنی­داری مشاهده شد (05/0>P). در بین سطوح مختلف آمینواسید سیستئین، سطح 5 میلی­مولار بهترین عملکرد را ازلحاظ سلامت و یکپارچگی غشاء اسپرم داشت. سطح 5/7 میلی­مولار سیستئین کمترین درصد ناهنجاری را داشت. <strong>نتیجه­گیری نهایی:</strong> نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد می­کند که سیستئین موجب بهبود کیفیت منی منجمد خروس می­شود و می­توان اسپرم خروس را با استفاده از سیستئین به مدت طولانی­تری منجمد و نگهداری کرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectاسید‌آمینهfa_IR
dc.subjectسیستئینfa_IR
dc.subjectاسپرمfa_IR
dc.subjectخروسfa_IR
dc.titleارزیابی فراسنجه‌های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق‌کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage55
dc.citation.epage67


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد