| dc.contributor.author | مظفرپورتوبکانلو, منصوره | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکوری, میرداریوش | fa_IR |
| dc.contributor.author | جانمحمدی, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:34Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:34Z | |
| dc.date.issued | 2018-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-04-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-01-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مظفرپورتوبکانلو, منصوره, شکوری, میرداریوش, جانمحمدی, حسین. (1396). اثر بذر خار مریم خام و حرارتدیده بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجههای خونی و ایمنی هومورال جوجههای گوشتی. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(4), 77-90. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7273.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421800 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی: </strong>گیاهان دارویی به دلیل اثرات مفید بر عملکرد طیور، به عنوان افزودنیهای طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند.<strong> هدف:</strong> تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خار مریم (<em>Silybum marianum</em> L.) خام و حرارتدیده بر صفات تولیدی، برخی از فراسنجههای خونی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. <strong>روش کار:</strong> تعداد 256 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با 4 تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل مقادیر صفر درصد (شاهد)، 4/0 درصد بذر خام، 4/0 درصد بذر حرارتدیده و 8/0 درصد بذر حرارتدیده خار مریم طی یک دوره 42 روزه به پرندگان تغذیه شدند. <strong>نتایج:</strong> طی دوره آغازین (10-0 روزگی)، افزودن 4/0 درصد بذر خارمریم حرارتدیده موجب کاهش وزن و افزایش ضریب تبدیل خوراک جوجهها شد (01/0P<). اما در کل دوره آزمایش (42-0 روزگی) هیچ یک از صفات عملکرد رشد جوجهها تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. افزودن 4/0 درصد خارمریم حرارت دیده موجب افزایش معنیدار غلظت آلبومین (05/0P<) و پروتئین کل (01/0>P) سرم شد. فعالیت آلانین آمینوترانسفراز در اثر سطوح بذر خار مریم حرارتدیده و آسپارتات آمینوترانسفراز در اثر سطوح 4/0 درصد بذر خام و 8/0 درصد بذر حرارتدیده کاهش یافت (01/0P<). استفاده از تمام سطوح بذر خار مریم، تیتر آنتیبادی علیه SRBC (01/0P<) و تیتر IgG (05/0P<) را افزایش داد ولی بر تیتر IgM تأثیری نداشت. <strong>نتیجهگیری کلی:</strong> نتایج نشان داد که استفاده از بذر خار مریم در جیره جوجههای گوشتی تأثیر مثبتی بر عملکرد ندارد ولی موجب بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی هومورال شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | آنزیمهای کبدی | fa_IR |
| dc.subject | SRBC | fa_IR |
| dc.subject | ماریتیغال | fa_IR |
| dc.subject | آلبومین سرم | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.title | اثر بذر خار مریم خام و حرارتدیده بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجههای خونی و ایمنی هومورال جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 77 | |
| dc.citation.epage | 90 | |