نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمظفرپورتوبکانلو, منصورهfa_IR
dc.contributor.authorشکوری, میرداریوشfa_IR
dc.contributor.authorجانمحمدی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:34Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:34Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:34Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-04-16en_US
dc.date.submitted1397-01-27fa_IR
dc.identifier.citationمظفرپورتوبکانلو, منصوره, شکوری, میرداریوش, جانمحمدی, حسین. (1396). اثر بذر خار مریم خام و حرارت‌دیده بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجه‌های خونی و ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتی. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(4), 77-90.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7273.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421800
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی: </strong>گیاهان دارویی به دلیل اثرات مفید بر عملکرد طیور، به عنوان افزودنی‌های طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.<strong>  هدف:</strong> تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خار مریم (<em>Silybum marianum</em> L.)  خام و حرارت‌دیده بر صفات تولیدی، برخی از فراسنجه‌های خونی و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام شد. <strong>روش کار:</strong> تعداد 256 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با 4 تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل مقادیر صفر درصد (شاهد)، 4/0 درصد بذر خام، 4/0 درصد بذر حرارت‌دیده و 8/0 درصد بذر حرارت‌دیده خار مریم طی یک دوره 42 روزه به پرندگان تغذیه شدند. <strong>نتایج:</strong> طی دوره آغازین (10-0 روزگی)، افزودن 4/0 درصد بذر خارمریم حرارت‌دیده موجب کاهش وزن و افزایش ضریب تبدیل خوراک  جوجه‌ها شد (01/0P<). اما در کل دوره آزمایش (42-0 روزگی) هیچ یک از صفات عملکرد رشد جوجه‌ها تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. افزودن 4/0 درصد خارمریم حرارت دیده موجب افزایش معنی­دار غلظت آلبومین (05/0P<) و پروتئین کل (01/0>P) سرم شد. فعالیت آلانین آمینوترانسفراز در اثر سطوح بذر خار مریم حرارت‌دیده و آسپارتات آمینوترانسفراز در اثر سطوح 4/0 درصد بذر خام و 8/0 درصد بذر حرارت‌دیده کاهش یافت (01/0P<). استفاده از تمام سطوح بذر خار مریم، تیتر آنتی­بادی علیه SRBC  (01/0P<) و تیتر IgG (05/0P<) را افزایش داد ولی بر تیتر IgM تأثیری نداشت. <strong>نتیجه‌گیری کلی:</strong> نتایج نشان داد که استفاده از بذر خار مریم در جیره جوجه‌های گوشتی تأثیر مثبتی بر عملکرد ندارد ولی موجب بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی هومورال شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectآنزیم‌های کبدیfa_IR
dc.subjectSRBCfa_IR
dc.subjectماریتیغالfa_IR
dc.subjectآلبومین سرمfa_IR
dc.subjectجوجه ‌گوشتیfa_IR
dc.titleاثر بذر خار مریم خام و حرارت‌دیده بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجه‌های خونی و ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage77
dc.citation.epage90


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد