اثر بذر خار مریم خام و حرارتدیده بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجههای خونی و ایمنی هومورال جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
مظفرپورتوبکانلو, منصورهشکوری, میرداریوشجانمحمدی, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: گیاهان دارویی به دلیل اثرات مفید بر عملکرد طیور، به عنوان افزودنیهای طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. هدف: تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خار مریم (Silybum marianum L.) خام و حرارتدیده بر صفات تولیدی، برخی از فراسنجههای خونی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 256 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با 4 تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل مقادیر صفر درصد (شاهد)، 4/0 درصد بذر خام، 4/0 درصد بذر حرارتدیده و 8/0 درصد بذر حرارتدیده خار مریم طی یک دوره 42 روزه به پرندگان تغذیه شدند. نتایج: طی دوره آغازین (10-0 روزگی)، افزودن 4/0 درصد بذر خارمریم حرارتدیده موجب کاهش وزن و افزایش ضریب تبدیل خوراک جوجهها شد (01/0PP) سرم شد. فعالیت آلانین آمینوترانسفراز در اثر سطوح بذر خار مریم حرارتدیده و آسپارتات آمینوترانسفراز در اثر سطوح 4/0 درصد بذر خام و 8/0 درصد بذر حرارتدیده کاهش یافت (01/0Pنتیجهگیری کلی: نتایج نشان داد که استفاده از بذر خار مریم در جیره جوجههای گوشتی تأثیر مثبتی بر عملکرد ندارد ولی موجب بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی هومورال شد.
کلید واژگان
آنزیمهای کبدیSRBC
ماریتیغال
آلبومین سرم
جوجه گوشتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلیگروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



