| dc.contributor.author | پرور, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قورچی, تقی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شمس شرق, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:29Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:29Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پرور, رضا, قورچی, تقی, شمس شرق, محمود. (1396). اثر افزودن روغنهای کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت گوشت برههای پرواری. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(2), 43-159. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6617.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421776 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی: </strong>در سالهای اخیر استفاده از روغنها در جیره دام به دلیل داشتن برخی اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان همچون اسیدلینولئیک و اسیدلینولنیک مورد توجه قرار گرفته است. <strong>هدف:</strong> بررسی تاثیر افزودن روغنهای کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب گوشت برههای پرواری بود. <strong>روش کار:</strong> 35 راس بره نر با میانگین وزن 2 ±8/27 کیلوگرم در یک دورهی 84 روزه مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1) شاهد (بدون افزودن روغن)، 2) 3 درصد روغن ماهی، 3) 3 درصد روغن کلزا، 4) 3 درصد روغن سویا، 5) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن کلزا، 6) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن سویا و 7) 5/1 درصد روغن کلزا + 5/1 درصد روغن سویا بودند. <strong>نتایج:</strong> منابع مختلف روغن در سطح 3 درصد اثر معنیداری بر رنگ،pH نهایی، شاخص افت حاصل از پخت و نیروی برش گوشت نداشتند. اسیدهای چرب اولئیک، پالمیتیک و استئاریک به ترتیب بشترین مقدار را در بین تمام اسیدهای چرب گوشت داشتند. جیرههای حاوی روغن سبب افزایش میزان اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع در برههای تغذیه شده با روغن در مقایسه با تیمار شاهد شدند. برههای تغذیه شده با روغن ماهی بالاترین میزان اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک را داشتند. افزودن روغن به طور موثر نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 را در مقایسه با شاهد کاهش داد. <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> افزودن منابع مختلف روغن به جیره دام، میتواند بدون اثرات منفی بر کیفیت گوشت، ترکیب اسیدهای چرب گوشت برهها را تحت تاثیر قرار دهد و به عنوان یک راهکار جهت افزایش اسیدهای چرب غیراشباع گوشت، بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 و بهبود نسبت امگا-6 به امگا-3 استفاده شود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | اسید چرب | fa_IR |
| dc.subject | بره کیفیت گوشت | fa_IR |
| dc.subject | روغن | fa_IR |
| dc.title | اثر افزودن روغنهای کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت گوشت برههای پرواری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 43 | |
| dc.citation.epage | 159 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-6865-2932 | |