• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر افزودن روغن‌های کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت گوشت بره‌های پرواری

    (ندگان)پدیدآور
    پرور, رضاقورچی, تقیشمس شرق, محمود
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: در سال­های اخیر استفاده از روغن­ها در جیره دام به دلیل داشتن برخی اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان همچون اسیدلینولئیک و اسیدلینولنیک مورد توجه قرار گرفته است. هدف: بررسی تاثیر افزودن روغن­های کلزا، سویا و ماهی به جیره خوراکی بر کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب گوشت بره­های پرواری بود. روش کار: 35 راس بره نر با میانگین وزن 2 ±8/27 کیلوگرم در یک دوره­ی 84 روزه مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1) شاهد (بدون افزودن روغن)، 2) 3 درصد روغن ماهی، 3) 3 درصد روغن کلزا، 4) 3 درصد روغن سویا، 5) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن کلزا، 6) 5/1 درصد روغن ماهی + 5/1 درصد روغن سویا و 7) 5/1 درصد روغن کلزا + 5/1 درصد روغن سویا بودند. نتایج: منابع مختلف روغن در سطح 3 درصد اثر معنی‌داری بر رنگ،pH  نهایی، شاخص­ افت حاصل از پخت و نیروی برش گوشت نداشتند. اسیدهای چرب اولئیک، پالمیتیک و استئاریک به ترتیب بشترین مقدار را در بین تمام اسیدهای چرب گوشت داشتند. جیره­های حاوی روغن سبب افزایش میزان اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع در بره­های تغذیه شده با روغن در مقایسه با تیمار شاهد شدند. بره­های تغذیه شده با روغن ماهی بالاترین میزان اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک را داشتند. افزودن روغن به طور موثر نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 را در مقایسه با شاهد کاهش داد. نتیجه­گیری نهایی: افزودن منابع مختلف روغن به جیره دام، می‌تواند بدون اثرات منفی بر کیفیت گوشت، ترکیب اسیدهای چرب گوشت بره­ها را تحت تاثیر قرار ­دهد و به عنوان یک راهکار جهت افزایش اسیدهای چرب غیراشباع گوشت، بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 و بهبود نسبت امگا-6 به امگا-3 استفاده شود.
    کلید واژگان
    اسید چرب
    بره کیفیت گوشت
    روغن

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6617.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421776

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب