• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر اندازه ذرات سیلاژ علوفه کامل جو و سطح کنسانتره بر مصرف و هضم جیره‌ها، ابقاء نیتروژن، تولید پروتئین میکروبی و رفتار مصرف در گوسفندکرمانی

    (ندگان)پدیدآور
    شمسی, علیشریفی حسینی, محمد مهدیدیانی, امید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: در ایران سیلاژ علوفه کامل جو بسیار کم­تر از دیگر سیلاژها مورد توجه بوده است.  هدف: این آزمایش به منظور تعیین تاثیر دو سطح اندازه ذرات سیلاژ علوفه کامل جو و دو سطح کنسانتره بر مصرف، قابلیت هضم، تولید پروتئین میکروبی و رفتار مصرف خوراک در گوسفند کرمانی انجام گرفت. روش کار: حدود 1200 کیلو­گرم علوفه جو در زمان سبز` بودن ساقه و خمیری بودن دانه، با چاپر در دو اندازه 24 و 12میلی­متر  خرد شدند و در کیسه­های نایلونی سیلو شدند. پس از 45 روز سیلوها باز شدند و ویژگی­های فیزیکی و ارزیابی ظاهری نمونه­های جو سیلویی انجام گرفت. جیره­های آزمایشی عبارت بودنداز: 1) 40 درصد سیلاژ علوفه کامل جو درشت و 60 درصد کنسانتره، 2) 60 درصد سیلاژ علوفه کامل جو درشت و 40 درصد کنسانتره، 3) 40 درصد سیلاژ علوفه کامل جو ریز و60 درصد کنسانتره، 4) 60 درصد سیلاژ علوفه کامل جو ریز و40 درصد کنسانتره. نتایج: سیلوها در ارزیابی ظاهری اختلاف معنی­داری نداشتند، ولی pH  در سیلاژ علوفه کامل جو ریز، به صورت معنی­داری کم­تر بود (003/0­p=). عامل موثر فیزیکی و الیاف موثر فیزیک در جیره­های دارای سیلاژ علوفه کامل جو درشت بیشتر بود. مصرف ماده خشک در جیره­های دارای 60 درصد کنسانتره بیشتر بود،  ولی مصرف الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی و قابلیت هضم ماده خشک تحت تاثیر سطح کنسانتره و اندازه ذرات جو سیلویی قررار گرفت. ابقاء نیتروژن در جیره­های سیلاژ ریز بیشتر بود (022/0­­=­p). زمان­های مصرف، نشخوار و جویدن و در جیره­های دارای سیلاژ درشت بیشتر بودند. نتیجه­گیرینهایی: بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و آلی در جیره دارای 40 درصد کنسانتره و سیلاژ علوفه کامل جو ریز بود، زیرا با کاهش اندازه ذرات سیلاژ به سطح تماس میکروبی در شکمبه افزوده شد.
    کلید واژگان
    الیاف موثر فیزیکی
    فراسنجه‌های شکمبه‌ای
    میانگین هندسی
    نشخوار

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
    استادیار بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
    استاد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6313.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421750

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب