• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجه های خونی و پاسخ آنتی اکسیدانی گاوهای شیری هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    نجف نژاد, بهروزعلی‌عربی, حسنطباطبایی, محمد مهدیتقی زاده, اکبرعلیپور, داریوشزابلی, خلیل
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: سلنیوم جایگاه ویژه­ای در بین آنتی­اکسیدان­های طبیعی دارد و از اکسیداسیون ساختار­های سلولی جلوگیری می­کند. هدف:این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجه­های خون و پاسخ آنتی اکسیدانی در گاو­های شیری هلشتاین تغذیه شده با جیره­های غنی از چربی انجام شد. روشکار: 12 راس گاو هلشتاین با میانگین تولید 4±40 کیلوگرم شیر در روز در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 4 تیمار و3 تکرار به ازای هر تیمار، مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه با 4 تیمار شامل: 1) جیره پایه محتوی 20% پنبه دانه بدون مکمل سلنیوم؛ 2) جیره پایه + 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم معدنی، سلنیت سدیم؛ 3) جیره پایه  +3/0 قسمت در میلیون سلنیوم آلی، مخمر غنی از سلنیوم و 4) جیره پایه  +3/0 قسمت در میلیون نانو سلنیوم) اجرا شد. میزان تولید شیر ثبت شد و در روز­های صفر و پایانی­ هر دوره، نمونه­گیری از خون انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن سلنیوم اگرچه تغییری در مصرف ماده خشک ایجاد نکرد اما باعث افزایش تولید شیر و شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی  شد (05/0Pنتیجه گیرینهایی :بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم به جیره­های حاوی سطوح بالایی از منابع چربی غیر اشباع باعث کاهش معنی­دار غلظت چربی­های مضر سرم و افزایش فعالیت آنتی­اکسیدانی آن می­شود، که بازتاب آن در بهبود توان تولیدی گاو­ها مشاهده میشود.
    کلید واژگان
    سلنیوم آلی
    سلنیوم معدنی
    نانو سلنیوم
    فراسنجه های خونی
    گاو شیری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    1 دانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
    2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
    2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
    3 استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
    4 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_5095.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421722

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب