اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجه های خونی و پاسخ آنتی اکسیدانی گاوهای شیری هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
نجف نژاد, بهروزعلیعربی, حسنطباطبایی, محمد مهدیتقی زاده, اکبرعلیپور, داریوشزابلی, خلیل
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: سلنیوم جایگاه ویژهای در بین آنتیاکسیدانهای طبیعی دارد و از اکسیداسیون ساختارهای سلولی جلوگیری میکند. هدف:این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم بر فراسنجههای خون و پاسخ آنتی اکسیدانی در گاوهای شیری هلشتاین تغذیه شده با جیرههای غنی از چربی انجام شد. روشکار: 12 راس گاو هلشتاین با میانگین تولید 4±40 کیلوگرم شیر در روز در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 4 تیمار و3 تکرار به ازای هر تیمار، مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه با 4 تیمار شامل: 1) جیره پایه محتوی 20% پنبه دانه بدون مکمل سلنیوم؛ 2) جیره پایه + 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم معدنی، سلنیت سدیم؛ 3) جیره پایه  +3/0 قسمت در میلیون سلنیوم آلی، مخمر غنی از سلنیوم و 4) جیره پایه  +3/0 قسمت در میلیون نانو سلنیوم) اجرا شد. میزان تولید شیر ثبت شد و در روزهای صفر و پایانی هر دوره، نمونهگیری از خون انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن سلنیوم اگرچه تغییری در مصرف ماده خشک ایجاد نکرد اما باعث افزایش تولید شیر و شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی  شد (05/0Pنتیجه گیرینهایی :بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن 3/0 قسمت در میلیون سلنیوم به جیرههای حاوی سطوح بالایی از منابع چربی غیر اشباع باعث کاهش معنیدار غلظت چربیهای مضر سرم و افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی آن میشود، که بازتاب آن در بهبود توان تولیدی گاوها مشاهده میشود.
کلید واژگان
سلنیوم آلیسلنیوم معدنی
نانو سلنیوم
فراسنجه های خونی
گاو شیری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
3 استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
4 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان
شاپا
2008-51252676-5705



