نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزایی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorمعینی, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorهژبری, فردینfa_IR
dc.contributor.authorنوریان, محمد ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:20:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:20:23Z
dc.date.available1399-07-09T12:20:23Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:20:23Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted1970-01-01en_US
dc.date.submitted1348-10-11fa_IR
dc.identifier.citationمیرزایی, سمیه, معینی, محمد مهدی, هژبری, فردین, نوریان, محمد ابراهیم. (1398). اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه‌های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی, 8(1), 41-51. doi: 10.22124/ar.2019.10750.1330fa_IR
dc.identifier.issn2252-0872
dc.identifier.issn2538-6107
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10750.1330
dc.identifier.urihttps://ar.guilan.ac.ir/article_3420.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420088
dc.description.abstractاین بررسی برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه (صفر، 100، 250، 500، 750 و 1000 میکروگرم در میلی­لیتر) بر پتانسیل تولید گاز، فراسنجه‌های تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برون­تنی انجام شد. مایع شکمبه از شش رأس بز مرغوز در حالت ناشتا و با استفاده از لوله مری جمع‌آوری شد. گاز تولیدی در 96 ساعت گرم‌خانه‌گذاری ثبت شد. اثر اسانس بر تعداد پروتوزوآی کل و جنس‌های مختلف بررسی شد. همچنین، کل گاز تولیدی بعد از 24 ساعت گرم‌خانه‌گذاری، متان تولیدی و برخی دیگر از فراسنجه‌های تخمیر شکمبه نیز برآورد شد. پتانسیل تولید گاز و سرعت تخمیر تحت تأثیر اسانس رازیانه کم شدند (0001/0>P) و فاز تأخیر در سطوح کم افزایش نشان داد (004/0=P). فراسنجه pH ثابت ماند و تولید نیتروژن آمونیاکی و غلظت کل اسیدهای چرب فرار در سطوح 750 و 1000  کاهش یافت. گاز تولیدی 24 ساعت، تولید گاز متان، میزان ماده آلی واقعاً تجزیه شده و انرژی قابل متابولیسم کم شد، اما ضریب تفکیک‌پذیری، تولید توده میکروبی و بازده آن افزایش نشان داد (0001/0>P). افزودن اسانس به محیط تخمیر، تعداد پروتوزوآی کل (0001/0>P) و جنس‌های انتودینیوم، ایزوتریشیا را کاهش داد، اما تغییری در تعداد دیپلودینیوم و افریواسکولکس ایجاد نکرد. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس رازیانه دارای خواص ضد پروتوزوآیی انتخابی علیه انتودینیوم و ایزوتریشیابوده و پتانسیل تغییر تخمیر شکمبه را با کاهش تولید گاز متان و آمونیاک و افزایش ضریب تفکیک‌پذیری دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات تولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Production Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10750.1330
dc.subjectاسانس رازیانهfa_IR
dc.subjectتخمیر برون تنیfa_IR
dc.subjectضریب تفکیک‌پذیریfa_IR
dc.subjectمتانfa_IR
dc.subjectنیتروژن آمونیاکیfa_IR
dc.subjectتغذیه نشخوارکنندگانfa_IR
dc.titleاثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجه‌های تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage51
nlai.contributor.orcid0000-0002-0165-7974


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد