| dc.contributor.author | میرزایی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | معینی, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | هژبری, فردین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوریان, محمد ابراهیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:20:23Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:20:23Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:20:23Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:20:23Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 1970-01-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1348-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرزایی, سمیه, معینی, محمد مهدی, هژبری, فردین, نوریان, محمد ابراهیم. (1398). اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجههای تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی, 8(1), 41-51. doi: 10.22124/ar.2019.10750.1330 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0872 | |
| dc.identifier.issn | 2538-6107 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10750.1330 | |
| dc.identifier.uri | https://ar.guilan.ac.ir/article_3420.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420088 | |
| dc.description.abstract | این بررسی برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه (صفر، 100، 250، 500، 750 و 1000 میکروگرم در میلیلیتر) بر پتانسیل تولید گاز، فراسنجههای تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برونتنی انجام شد. مایع شکمبه از شش رأس بز مرغوز در حالت ناشتا و با استفاده از لوله مری جمعآوری شد. گاز تولیدی در 96 ساعت گرمخانهگذاری ثبت شد. اثر اسانس بر تعداد پروتوزوآی کل و جنسهای مختلف بررسی شد. همچنین، کل گاز تولیدی بعد از 24 ساعت گرمخانهگذاری، متان تولیدی و برخی دیگر از فراسنجههای تخمیر شکمبه نیز برآورد شد. پتانسیل تولید گاز و سرعت تخمیر تحت تأثیر اسانس رازیانه کم شدند (0001/0>P) و فاز تأخیر در سطوح کم افزایش نشان داد (004/0=P). فراسنجه pH ثابت ماند و تولید نیتروژن آمونیاکی و غلظت کل اسیدهای چرب فرار در سطوح 750 و 1000 کاهش یافت. گاز تولیدی 24 ساعت، تولید گاز متان، میزان ماده آلی واقعاً تجزیه شده و انرژی قابل متابولیسم کم شد، اما ضریب تفکیکپذیری، تولید توده میکروبی و بازده آن افزایش نشان داد (0001/0>P). افزودن اسانس به محیط تخمیر، تعداد پروتوزوآی کل (0001/0>P) و جنسهای انتودینیوم، ایزوتریشیا را کاهش داد، اما تغییری در تعداد دیپلودینیوم و افریواسکولکس ایجاد نکرد. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس رازیانه دارای خواص ضد پروتوزوآیی انتخابی علیه انتودینیوم و ایزوتریشیابوده و پتانسیل تغییر تخمیر شکمبه را با کاهش تولید گاز متان و آمونیاک و افزایش ضریب تفکیکپذیری دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10750.1330 | |
| dc.subject | اسانس رازیانه | fa_IR |
| dc.subject | تخمیر برون تنی | fa_IR |
| dc.subject | ضریب تفکیکپذیری | fa_IR |
| dc.subject | متان | fa_IR |
| dc.subject | نیتروژن آمونیاکی | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه نشخوارکنندگان | fa_IR |
| dc.title | اثر سطوح مختلف اسانس رازیانه بر فراسنجههای تولید گاز و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز در شرایط برون تنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 41 | |
| dc.citation.epage | 51 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-0165-7974 | |