• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 7, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 7, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    حسینیان بیلندی, سید حسنحسینی, سید محمدمجتهدی, محسنباشتنی, مسلم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجه­های گوشتی انجام شد. در این تحقیق از 420 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 15پرنده در هر تکرار استفاده ­شد. اسانس گیاه آویشن یا کاکوتی در سطوح 50، 100 و 150 میلی­گرم در هر کیلوگرم جیره اضافه و یک جیره فاقد اسانس به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج بدست آمده در پایان دوره، تیمار آزمایشی حاوی کاکوتی در سطح 50 میلی­گرم به طور معنی­داری افزایش وزن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0>P). همچنین استفاده از تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن و کاکوتی در سطح 50 میلی­گرم سبب افزایش مصرف خوراک جوجه­های گوشتی شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی در پایان دوره، از نظر  ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی­داری با تیمار شاهد نداشتند. تیمار آزمایشی حاوی اسانس آویشن در سطح 150 میلی­گرم و کاکوتی در سطح 50 میلی­گرم بالاترین شاخص کارآیی تولید (05/0>P) را نشان دادند. تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن در سطوح 100 و 150 میلی­گرم به صورت معنی­داری سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش کلی­باسیل  روده شدند (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، سطوح مختلف اسانس آویشن  اسانس آویشن به صورت معنی­داری باعث تقویت پاسخ ایمنی همورال و سلولی جوجه­های گوشتی شد، اما سطوح مختلف اسانس کاکوتی تاثیرمعنی­داری بر پاسخ ایمنی جوجه­های گوشتی نشان نداد.
    کلید واژگان
    آویشن
    پاسخ ایمنی
    جوجه گوشتی
    عملکرد
    کاکوتی
    تغذیه طیور

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
    استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/ar.2018.10180.1304
    https://ar.guilan.ac.ir/article_3183.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420064

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب