بررسی اثر شرایط آب و هوایی بر ارزش تغذیه ای، فراسنجه های تولید گاز و مولفه های تجزیه پذیری یونجه کشت شده در دو منطقه کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد
(ندگان)پدیدآور
ولی, ابراهیممصطفیلو, یوسفبیات کوهسار, جوادمسلمی پور, فرید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور مقایسه ارزش تغذیهای و فراسنجههای تخمیری و تجزیهپذیری یونجه مناطق کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد (قبل از گلدهی، گلدهی و پس از گلدهی) در چین دوم انجام شد. نمونههای یونجهها به صورت تصادفی از یک گونه در چین دوم از دو منطقه کوهستانی (یونجه کوهستانی از مراتع برفچال واقع در مینودشت) و دشتی (یونجه دشتی اطراف شهرستان گنبد کاووس) جمعآوری و به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس نمونهها به مدت 48 ساعت در دمای 65 درجه سانتیگراد خشک و با الک یک و دو میلیمتری آسیاب شدند. نتایج نشان داد که یونجه دشتی در مقایسه با یونجه کوهستانی دارای چربی خام، ماده آلی و پروتئین خام پایینتری بود. مقدار و نرخ تولید گاز یونجه کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد نشان داد که هر دو یونجه (کوهستانی و دشتی) در مرحله قبل از گلدهی پتانسیل تولید گاز بالاتری داشتند (05/0PP). از نظر فراسنجههای تجزیهپذیری، یونجه کوهستانی در مرحله گلدهی و نوع دشتی در مرحله پس از گلدهی به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین مقدار بخش سریع تجزیه ماده خشک بودند. بر اساس نتایج حاصل از ترکیب شیمیایی، یونجه کوهستانی در مقایسه با یونجه دشتی دارای پروتئین خام و چربی خام بالاتر و از خاکستر خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی پایینتری برخوردار بود. به طور کلی، میتوان نتیجه گرفت که شرایط آب و هوایی توانسته است ارزش تغذیهای یونجه کوهستانی را به طور مثبت بهبود دهد.
کلید واژگان
ارزش تغذیه ایشرایط آب و هوایی
مراحل رشد
یونجه
تغذیه نشخوارکنندگان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووساستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
شاپا
2252-08722538-6107



