• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر شرایط آب و هوایی بر ارزش تغذیه ای، فراسنجه های تولید گاز و مولفه های تجزیه پذیری یونجه کشت شده در دو منطقه کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد

    (ندگان)پدیدآور
    ولی, ابراهیممصطفیلو, یوسفبیات کوهسار, جوادمسلمی پور, فرید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تحقیق حاضر به منظور مقایسه ارزش تغذیه‌ای و فراسنجه­های تخمیری و تجزیه‌پذیری یونجه مناطق کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد (قبل از گلدهی، گلدهی و پس از گلدهی) در چین دوم انجام شد. نمونه‌های یونجه‌ها به‎ صورت تصادفی از یک گونه در چین دوم از دو منطقه کوهستانی (یونجه کوهستانی از مراتع برفچال واقع در مینودشت) و دشتی (یونجه دشتی اطراف شهرستان گنبد کاووس) ‌جمع‌آوری و به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس نمونه‌ها ‌به مدت 48 ساعت در دمای 65 درجه سانتی‌گراد خشک و با الک یک و دو میلی‌متری آسیاب شدند. نتایج نشان داد که یونجه دشتی در مقایسه با یونجه کوهستانی دارای چربی خام، ماده آلی و پروتئین خام پایین­تری بود. مقدار و نرخ تولید گاز یونجه کوهستانی و دشتی در مراحل مختلف رشد نشان داد که هر دو یونجه (کوهستانی و دشتی) در مرحله قبل از گل‌دهی پتانسیل تولید گاز بالاتری داشتند (05/0PP). از نظر فراسنجه­های تجزیه­پذیری، یونجه کوهستانی در مرحله گل‌دهی و نوع دشتی در مرحله پس از گل‌دهی به ‌ترتیب دارای بالاترین و پایین‌ترین مقدار بخش سریع تجزیه ماده خشک بودند. بر اساس نتایج حاصل از ترکیب شیمیایی، یونجه کوهستانی در مقایسه با یونجه دشتی دارای پروتئین خام و چربی خام بالاتر و از خاکستر خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی پایین­تری برخوردار بود. به طور کلی، می­توان نتیجه گرفت که شرایط آب و هوایی توانسته است ارزش تغذیه­ای یونجه کوهستانی را به طور مثبت بهبود دهد.
    کلید واژگان
    ارزش تغذیه ای
    شرایط آب و هوایی
    مراحل رشد
    یونجه
    تغذیه نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/ar.2018.2853
    https://ar.guilan.ac.ir/article_2853.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420044

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب