• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر استفاده از منابع مختلف نیتروژن بر گوارش‌پذیری و تعادل نیتروژن در بره‌های نر نژاد مهربان

    (ندگان)پدیدآور
    محمودی ابیانه, مهدیAlipour, Daryoushمقیمی, حمیدرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش به ‌منظور مقایسه اثر منابع مختلف نیتروژن بر روند آزادسازی، گوارش‌پذیری و متابولیسم نیتروژن در بره‌های نر نژاد مهربان انجام شد. فراسنجه‌های گوارش‌پذیری و تعادل نیتروژن در 15 رأس بره نر نژاد مهربان در یک آزمایش 21 روزه شامل 16 روز عادت‌پذیری بـه شـرایط آزمـایش و 5 روز بـرای جمع‌آوری نمونه‌ها انجام شد. جیره‌ها حاوی انرژی و پروتئین یکسان بودند. جیره‌های غذایی شامل 1) کاه و کنجاله سویا، 2) کاه و کود اوره، 3) کاه و مکمل اوره آهسته­رهش تجاری اپتیژن و 4) کاه و اوره آهسته­رهش ساخته ‌شده در آزمایشگاه بودند. قبل از انجام آزمایش درون تنی، نرخ و مقدار آزادسازی منابع اوره آهسته­رهش در آب و ناپدید شدن شکمبه‌ای اندازه‌گیری شد. گوارش‌پذیری ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، در حالی‌که گوارش‌پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای حاوی اوره آهسته­رهش تفاوت معنی‌داری را نسبت به تیمار حاوی کاه و کنجاله سویا نشان دادند (05/0 ˂ P). مقدار نیتروژن دفع شده از راه ادرار در تیمار حاوی اوره به ‌صورت معنی‌داری بالاتر بود، در حالی‌که مقدار نیتروژن ابقا شده در جیره‌های حاوی اوره آهسته­رهش به ‌صورت معنی‌داری (05/0 ˂ P) بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اوره آهسته­رهش تولید شده در این پژوهش دارای الگوی مناسب آزادسازی در شکمبه بوده و می‌تواند به ‌عنوان یک محصول بومی در کشور در جیره نشخوارکنندگان حاوی علوفه نامرغوب مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    آزادسازی
    اوره
    گوسفند مهربان
    نیتروژن
    تغذیه نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
    استاد گروه فرماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/ar.2018.7628.1219
    https://ar.guilan.ac.ir/article_2753.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420038

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب