بررسی اثر متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
شهسواری, کیوان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق به منظور بررسی آثار اصلی و متقابل سطوح مختلف تعادل کاتیون-آنیون جیره و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد جوجه، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی، از 1200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجارتی راس استفاده شد. آزمایش فاکتوریل 3×4 با چهار سطح تعادل کاتیون- آنیون جیره (200، 225، 250 و 275 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) و سه سطح آنزیم فیتاز میکروبی در جیره (صفر، 500 و 750 واحد فیتازی در کیلوگرم جیره) استفاده شد. نتایج نشان داد آثار متقابل بین تعادل کاتیون- آنیون جیره و آنزیم فیتاز باعث تفاوت آماری معنیدار (05/0> P) بر صفات عملکردی (خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن، شاخص تولید و وزن بدن جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی موجب عدم تفاوت معنیدار (05/0 P) بر صفات عملکردی (خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن، شاخص تولید و وزن بدن جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی موجب عدم تفاوت معنیدار (05/0 P) از نظر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در دو سن 24 و 34 روزگی شد. به طور کلی، نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که تنوع پاسخ در عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی به مکمل فیتاز در جیره تا حدی میتواند تحت تأثیر تفاوت در سطوح تعادل کاتیون-آنیون جیره باشد.
کلید واژگان
بی کربنات سدیمشاخص تولید
صفات لاشه
فیتاز میکروبی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
استادیار تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبسترشاپا
2252-08722538-6107



