اثر ترکیب جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن و ترکیبات لاشه برههای نر نژاد مغانی
(ندگان)پدیدآور
صادقی, سعادتشجاع, جلیل
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق جهت بررسی اثر جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن در مقاطع مختلف دوره پروار و ترکیبات لاشه برههای نر نژاد مغانی اجرا شد. بدین منظور 36 راس بره نر مغانی در سه گروه وزنی (سبک، متوسط و سنگین وزن)، با دو نوع جیره (یونجه- کنسانتره به نسبت 70 و 30 (جیره 1) و 30 و 70 (جیره 2) تا کسب وزن زنده 55 کیلوگرم پروار شدند. برای کنترل مقدار خوراک مصرفی روزانه و جمعآوری باقیمانده، برهها در قفسهای انفرادی مستقر شدند. جیرۀ با کنستانتره بیشتر نسبت به جیرۀ با علوفه بیشتر اثر مطلوبتری بر وزن بدن در تمام مراحل پرواری و نیز اضافه وزن روزانه داشت (0۵/0>P). تفاوت معنیداری بین اضافه وزن روزانه برههای سنگین وزن (112 گرم) نسبت به برههای سبک وزن (153 گرم) مشاهده شد (0۵/0>P). جیره مصرفی اثر معنیداری بر راندمان لاشه، وزن لاشه گرم، لاشه سرد، دنبه و وزن جگر (0۵/0>P) و نیز بر درصد نسبت وزن دنبه به لاشه داشت (0۵/0>P). همبستگی منفی بین وزن دنبه با اجزای مختلف لاشه بهویژه با قسمتهای با ارزش آن (ران، راسته، سینه و سردست) وجود داشت. بطورکلی مصرف مواد کنسانترهای بیشتر باعث افزایش ذخایر چربی دنبه شد. پروار برههای نر مغانی در وزن کم، با اضافه وزن روزانه بیشتر ولی در سنین بالاتر با ذخیره بیشتر چربی همراه بود.
کلید واژگان
ترکیبات لاشهسرعت رشد
گوسفند مغانی
نسبت کنسانتره به علوفه
وزن شروع پروار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزاستاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
شاپا
2252-08722538-6107



