• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 1, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 1, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ترکیب جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن و ترکیبات لاشه بره‌های نر نژاد مغانی

    (ندگان)پدیدآور
    صادقی, سعادتشجاع, جلیل
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق جهت بررسی اثر جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن در مقاطع مختلف دوره پروار و ترکیبات لاشه بره‌های نر نژاد مغانی اجرا شد. بدین منظور 36 راس بره نر مغانی در سه گروه وزنی (سبک، متوسط و سنگین وزن)، با دو نوع جیره (یونجه- کنسانتره به نسبت 70 و 30 (جیره 1) و 30 و 70 (جیره 2) تا کسب وزن زنده 55 کیلوگرم پروار شدند. برای کنترل مقدار خوراک مصرفی روزانه و جمع‌آوری باقیمانده، بره‌ها در قفس‌های انفرادی مستقر شدند. جیرۀ با کنستانتره بیشتر نسبت به جیرۀ با علوفه بیشتر اثر مطلوب‌تری بر وزن بدن در تمام مراحل پرواری و نیز اضافه وزن روزانه داشت (0۵/0>P). تفاوت معنی‌داری بین اضافه وزن روزانه بره‌های سنگین وزن (112 گرم) نسبت به بره­های سبک وزن (153 گرم) مشاهده شد (0۵/0>P). جیره مصرفی اثر معنی‌داری بر راندمان لاشه، وزن لاشه گرم، لاشه سرد، دنبه و وزن جگر (0۵/0>P) و نیز بر درصد نسبت وزن دنبه به لاشه داشت (0۵/0>P). همبستگی منفی بین وزن دنبه با اجزای مختلف لاشه به‌ویژه با قسمت‌های با ارزش آن (ران، راسته، سینه و سردست) وجود داشت. بطورکلی مصرف مواد کنسانتره‌ای بیشتر باعث افزایش ذخایر چربی دنبه شد. پروار بره‌های نر مغانی در وزن کم، با اضافه وزن روزانه بیشتر ولی در سنین بالاتر با ذخیره بیشتر چربی همراه بود.
    کلید واژگان
    ترکیبات لاشه
    سرعت رشد
    گوسفند مغانی
    نسبت کنسانتره به علوفه
    وزن شروع پروار

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-02-19
    1391-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://ar.guilan.ac.ir/article_247.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/419927

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب