اثر سین بیوتیک Biomin IMBO بر عملکرد، چربی سرم خون و پاسخ های ایمنی هومورال در جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
مهری, مرتضیقاسمی, حسینعلیمرادی شهربابک, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرات مکمل سینبیوتیک حاوی انتروکوکوس فاسیوم و اینولین بر عملکرد، چربی سرم خون و پاسخ های ایمنی هومورال در برابر گلبول قرمز خون گوسفند (SRBC) آزمایشی با استفاده از 400 قطعه جوجههای گوشتی نر انجام گرفت. جوجه ها به طور تصادفی به 16 واحد آزمایشی (25 پرنده در هر واحد) تقسیم و با جیره بر پایه ذرت و سویا تغذیه شدند. هر 4 واحد برای یک تیمار در نظر گرفته شد و مقدار صفر، 5/0، 1 و 5/1 گرم در کیلوگرم مکمل سین بیوتیک به جیره هر تیمار اضافه شد. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش وزن و ضریب تبدیل کل دوره پرورش در تیمار 1 (به ترتیب 2662 گرم و 72/1) و 5/1 (به ترتیب 2596 گرم و 74/1) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره بیشتر از شاهد بود (05/0>P). همچنین در روز 28 و 42، میزان کلسترول سرم در تیمار 1 (به ترتیب mg/dL 8/156 و 6/107) و 5/1 (به ترتیب mg/dL3/146 و 5/106) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره کمتر از شاهد بود (05/0>P). در روز 41، عیار پادتن علیه گلبول قرمز در تیمار 1 (09/8) و تیمار 2 (69/8) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره بیشتر از شاهد بود (05/0>P). به طورکلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح 1 و 5/1 گرم/کیلوگرم سینبیوتیک در جیره غذایی جوجههای گوشتی می تواند باعث بهبود عملکرد رشد، پاسخهای ایمنی و کاهش کلسترول خون گردد.
کلید واژگان
پاسخ پادتنجوجه های گوشتی
سین بیوتیک
عملکرد
لیپید سرم
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس، گروه علوم دامی، تهراناستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
شاپا
2252-08722538-6107



