اثر جایگزینی کنجاله سویا با پودر گوشت در مکمل های پروتئینی زنبورعسل
(ندگان)پدیدآور
کارگری رضاپور, علی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی اثرات جایگزینی کنجاله سویا با پودر گوشت در مکمل پروتئینی روی میزان تولید تخم، لارو و عسل از 20 کندوی زنبور عسل استفاده شد. ابتدا رکوردگیری صفات (میزان تولید تخم، لارو و عسل) انجام شد. سپس در 4 دوره 21 روزه به دنبال هم زنبورها با مکمل شاهد (بر پایه کنجاله سویا 1/13%، عسل 3/3%، پودر شکر 4/65%، شیر خشک کم چرب 2%، زرده تخم مرغ 8/0%، مخمر نانوایی 2%، آب 1/13%، سرکه سیب 3/0%، مکمل TNT 1/0%) و مکمل شاهد حاوی 3، 5/4، 6 و 5/7 درصد پودر گوشت تغذیه شدند و بعد رکوردها ثبت شدند. نتایج حاصل نشان داد بیشترین میزان تخمگذاری (3/1834 عدد) ملکه در تیمار حاوی 3 درصد پودر گوشت و کمترین میزان تخم (6/1187 عدد) در تیمار حاوی 5/7 درصد پودر گوشت بود (05/0>P). بیشترین تولید عسل (3/6721 سانتیمتر مربع) و تولید لارو (9/1804 عدد) بهترتیب در تیمارهای حاوی 3 و 5/4 درصد پودر گوشت مشاهده شد (05/0>P). بنابراین استفاده از مکمل حاوی 3 و 5/4 درصد پودر گوشت در تغذیه زنبور عسل سبب بهبود تولید عسل و لارو خواهد شد.
کلید واژگان
پودر گوشتزنبورعسل
کنجاله سویا
مکمل پروتئینی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، ایرانشاپا
2252-08722538-6107



