• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف جو جوانه‌زده بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار و خصوصیات کیفی تخم مرغ در شرایط انبارداری مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    دستار, بهروزشمس شرق, محمودزره داران, سعیدعشایری زاده, امید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی اثر جو جوانه‌زده بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار و خصوصیات کیفی تخم مرغ در شرایط انبارداری مختلف انجام شد. تعداد 6 جیره غذایی شامل جیره ذرت (جیره بر پایه ذرت)، جیره جو (جیره بر پایه جو)، جیره حاوی آنزیم (جیره جو بعلاوه آنزیم سافیزیم) و جیره‌های جو جوانه‌زده 33، 66 و 100 درصد (در آنها جو جوانه‌زده در سطوح 33، 66 و 100 درصد جایگزین جو در جیره جو بود) به مدت 10 هفته در اختیار مرغ‌ها قرار داشت. به هر جیره غذایی 4 تکرار و به هر تکرار 5 قطعه مرغ اختصاص یافت. نتایج نشان داد مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جیره حاوی آنزیم (به ترتیب 09/124 گرم و 13/2) و همچنین جیره جو جوانه‌زده 100 درصد (به ترتیب 125 گرم و 04/2) بطور معنی‌داری کمتر از جیره جو (به ترتیب 68/129 گرم و 28/2) بود (05/0>P). وزن تخم مرغ در جیره جو جوانه‌زده 100 درصد بطور معنی‌داری کمتر از جیره جو بود (به ترتیب 63/63 و 29/65 گرم) ولی درصد تولید تخم مرغ (به ترتیب 97/95 و 61/87) و همچنین وزن توده تخم مرغ (به ترتیب 08/61 و 67/57 گرم در روز) بالاتر بودند (05/0>P). انبارداری تخم مرغ باعث کاهش معنی‌دار وزن مخصوص (از 087/1 به 066/1)، شاخص سفیده (از 70/10 به 52/5)، درصد سفیده (از 97/54 به 91/55)، واحد ها و (از 47/90 به 03/68) و شاخص زرده (از 90/42 به 12/38) شد (05/0>P). بنابراین تغذیه مرغ‌های تخم‌گذار با جو جوانه‌زده سبب بهبود عملکرد و انبارداری تخم مرغ باعث کاهش کیفیت آن می‌شود.
    کلید واژگان
    تخم مرغ
    جو جوانه‌زده
    شرایط انبارداری
    عملکرد
    کیفیت تخم مرغ

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    استاد دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشیار دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشیار دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشجوی دکتری دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://ar.guilan.ac.ir/article_190.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/419885

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب