تاثیر سطوح مختلف جو جوانهزده بر عملکرد مرغهای تخمگذار و خصوصیات کیفی تخم مرغ در شرایط انبارداری مختلف
(ندگان)پدیدآور
دستار, بهروزشمس شرق, محمودزره داران, سعیدعشایری زاده, امید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثر جو جوانهزده بر عملکرد مرغهای تخمگذار و خصوصیات کیفی تخم مرغ در شرایط انبارداری مختلف انجام شد. تعداد 6 جیره غذایی شامل جیره ذرت (جیره بر پایه ذرت)، جیره جو (جیره بر پایه جو)، جیره حاوی آنزیم (جیره جو بعلاوه آنزیم سافیزیم) و جیرههای جو جوانهزده 33، 66 و 100 درصد (در آنها جو جوانهزده در سطوح 33، 66 و 100 درصد جایگزین جو در جیره جو بود) به مدت 10 هفته در اختیار مرغها قرار داشت. به هر جیره غذایی 4 تکرار و به هر تکرار 5 قطعه مرغ اختصاص یافت. نتایج نشان داد مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جیره حاوی آنزیم (به ترتیب 09/124 گرم و 13/2) و همچنین جیره جو جوانهزده 100 درصد (به ترتیب 125 گرم و 04/2) بطور معنیداری کمتر از جیره جو (به ترتیب 68/129 گرم و 28/2) بود (05/0>P). وزن تخم مرغ در جیره جو جوانهزده 100 درصد بطور معنیداری کمتر از جیره جو بود (به ترتیب 63/63 و 29/65 گرم) ولی درصد تولید تخم مرغ (به ترتیب 97/95 و 61/87) و همچنین وزن توده تخم مرغ (به ترتیب 08/61 و 67/57 گرم در روز) بالاتر بودند (05/0>P). انبارداری تخم مرغ باعث کاهش معنیدار وزن مخصوص (از 087/1 به 066/1)، شاخص سفیده (از 70/10 به 52/5)، درصد سفیده (از 97/54 به 91/55)، واحد ها و (از 47/90 به 03/68) و شاخص زرده (از 90/42 به 12/38) شد (05/0>P). بنابراین تغذیه مرغهای تخمگذار با جو جوانهزده سبب بهبود عملکرد و انبارداری تخم مرغ باعث کاهش کیفیت آن میشود.
کلید واژگان
تخم مرغجو جوانهزده
شرایط انبارداری
عملکرد
کیفیت تخم مرغ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
استاد دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشیار دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشجوی دکتری دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2252-08722538-6107



