• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • خشکبوم
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • خشکبوم
    • دوره 6, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تنظیم کننده‌های رشد بر کیفیت میوه انار رقم رباب (Punica granatume L.) تحت شرایط تنش خشکی

    (ندگان)پدیدآور
    راد, محمدهادیاصغری, محمد رضاعصاره, محمد حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    290.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از محدودیت‌های مهم برای رشد و عملکرد مطلوب گیاهان به‌ویژه در مناطق خشک، دسترسی آن‌ها به آب قابل استفاده است. در سال‌های اخیر تحقیقات گسترده‌ای برای سازگار نمودن گیاهان به تنش‌های محیطی و از جمله تنش خشکی صورت گرفته است. در این تحقیق استفاده از دو تنظیم کننده رشد 24- اپی‌براسینولید و جاسمونیک اسید برای بهبود مقاومت به تنش خشکی در انار رقم رباب (Punica granatume L.) مورد توجه قرار گرفت. سه سطح آبیاری شامل آبیاری کافی (شاهد)، تنش ملایم (75% ظرفیت زراعی) و تنش متوسط ( 50% ظرفیت زراعی) و همچنین نه سطح هورمونی شامل شاهد (آب)، 24- اپی براسینولید (1/0 و 2/0 میلی‌گرم بر لیتر)، جاسمونیک اسید (1 و 2 میلی‌گرم بر لیتر) و ترکیب آن‌ها در چهار سطح در دو مقطع زمانی قبل از گلدهی و قبل از رشد سریع میوه با روش محلول‌پاشی روی برگ‌های درختان بارده انار در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار اعمال گردید. نتایج نشان داد که بسیاری از متغیرهای شیمیایی و بیوشیمیایی میوه تحت تاثیر تنش خشکی قرار گرفتند. کاربرد تنظیم کننده‌های رشد 24- اپی‌براسینولید و جاسمونیک اسید موجب تغییر در میزان فنل کل آب و پوست میوه و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی آب و پوست میوه شد. کاربرد ترکیبی 2/0 میلی‌گرم بر لیتر24- اپی براسینولید و 2 میلی‌گرم بر لیتر جاسمونیک اسید در شرایط رطوبتی شاهد و تنش خشکی موجب بهبود عملکرد فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست میوه شد. کاربرد 2 میلی‌گرم بر لیتر جاسمونیک اسید در شرایط تنش شدید خشکی موجب بهبود فعالیت آنزیم پراکسیداز آب میوه شد. با این شرایط استفاده از جاسمونیک اسید به تنهایی و یا با 24- اپی براسینولید در غلظت‌های ذکر شده می‌تواند اثر مثبتی بر عملکرد فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار داشته باشد.
    کلید واژگان
    جاسمونیک اسید
    تنش خشکی
    کیفیت میوه
    فعالیت آنتی‌اکسیدانی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-03-20
    1395-01-01
    ناشر
    دانشگاه یزد
    Yazd University
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه
    موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور

    شاپا
    2008-790 X
    2588-6487
    URI
    http://aridbiom.yazd.ac.ir/article_824.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/418290

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب