اثر زمان و غلظت محلول پاشی کودهای مختلف بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه و عملکرد عناب(Ziziphus jujube)
(ندگان)پدیدآور
نخعی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عناب (Ziziphus jujube) بطور وسیعی در استان خراسان جنوبی پرورش مییابد. درختی سازگار به مناطق خشک و گرم میباشد. در این تحقیق اوره در پنج غلظت (صفر، 1، 2، 3 و 4 درصد)، اسیدبوریک، سولفاتآهن و سولفاتروی هر کدام با پنج غلظت (صفر،1500،2500،3500 و4500 میلیگرم در لیتر) بهتنهایی و همه کودها توام باهمدیگر در سه زمان مختلف قبل از گلدهی، قبل از گلدهی + 30 روز پس از ریزش گلبرگها و 30 روز پس از ریزش گلبرگها بر روی عناب محلولپاشی گردیدند. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد محلولپاشی در زمانهای قبل از گلدهی و قبل از گلدهی + 30 روز پس از ریزش گلبرگها سبب افزایش معنیدار اندازه میوه (طول و قطر)، وزن میوه، عملکرد و مجموع مواد جامد قابل(TSS) حل نسبت به محلولپاشی در زمان 30روز پس از ریزش گلبرگها گردیدند. محلولپاشی اوره، اسید بوریک و محلول-پاشی توام کودها سبب افزایش معنیدار اندازه میوه (طول و قطر)، وزن میوه، عملکرد و TSS نسبت به محلولپاشی سولفاتآهن و سولفاتروی گردیدند. همه غلظتها نسبت به شاهد اندازه میوه (طول و قطر)، وزن میوه، عملکرد و TSS را افزایش معنیدار دادند. محلولپاشی کودها تاثیر معنیداری بر دیگر خصوصیات شیمیایی میوه (ویتامینث، pH،اسیدیته و مقدار کارتنوئید) نداشت.
کلید واژگان
اسید بوریکاوره
عملکرد
عناب
محلول پاشی برگی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه یزدYazd University
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجندشاپا
2008-790 X2588-6487




