• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 2, پاییز 97
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 2, پاییز 97
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنی (longspina Daphnia) با استفاده از غنی سازی زیستی

    (ندگان)پدیدآور
    چوبیان, فروزانرمضانپور, زهرهنوروزفشخامی, محمدرضاحدادی مقدم, کورشپژند, ذبیح الهجلیل پور, جلیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    721.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از انجام این تحقیق جداسازی و کشت ریز­جلبک­های بومی غنی از اسیدهای چرب به منظور بهبود ترکیب اسیدهای چرب  دافنی­ بود. جلبک­های Scenedesmus dimorphus  و Chlorella vulgaris جداسازی و کشت شدند. برای این تحقیق 2 تیمار و یک گروه شاهد (با 3 تکرار) در نظر گرفته شد. دافنی­ها در تیمارهای 1 و 2 به ترتیب با جلبک­های   S. dimorphusو C. vulgaris تغذیه شدند و دافنی­های گروه شاهد هیچ جلبکی دریافت نکردند. تراکم ریز­ جلبک­ها برای غنی سازی دافنی107× 5 عدد سلول در میلی­لیتر بود. غنی­سازی به مدت 24 ساعت انجام شد. طبق نتایج بدست آمده مقدار PUFA درجلبک­های dimorphus  .S و C. vulgarisبه ترتیب 16 و 3/26 درصد بود. مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع C20:5 (اکوزاپنتانوئیک اسید) و  C22:6 (دوکوزاهگزانوئیک اسید) در S. dimorphus به ترتیب 8/0 و 1/1 در صد بود.  مقدار اسیدهای چرب لینولئیک (C18:2) و لینولنیک (C18:3) در C. vulgarisبه ترتیب 6/8 و 9/16 درصد بود. مقدار PUFA به ترتیب  در گروه شاهد و دافنی­های غنی شده با S. dimorphusو دافنی­های غنی شده با C. vulgaris1/15، 6/17 و 8/19 درصد بود. طبق نتایج کسب شده  غنی سازی دافنی­ها با جلبک­های مورد نظر در بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنی­ها موثر بود.
    کلید واژگان
    ریز جلبک
    اسیدهای چرب
    longspina Daphnia
    غنی سازی زیستی
    PUFA

    شماره نشریه
    97
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)
    سازمان پدید آورنده
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران

    URI
    https://aasj.areeo.ac.ir/article_117897.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/41802

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب