تاثیر نانو ذره آهن و Lactobacillus plantarum KC426951 پوششدار شده به صورت مجزا و تلفیقی بر فاکتورهای رشد و زنده مانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
کردی, حمیدهولی پور, علیرضاحافظیه, محمودشناور ماسوله, علیرضانوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق تأثیر نانو ذره آهن و لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوششدار شده به صورت مجزا و تلفیقی بر فاکتورهای رشد و زنده مانی ماهی قزل آلای رنگینکمان بررسی گردید. برای این منظور ماهیها پس از زیست سنجی با میانگین وزن 35/0± 94/12 گرم به صورت تصادفی در 36 تانک 500 لیتری (30 عدد در هر تانک) ریخته شدند و با رژیمهای غذایی مختلف، به مدت هشت هفته تغذیه گردیدند. در این تحقیق 3 دوز (30، 60 و 90 میلیگرم بر کیلوگرم) نانو ذره آهن و دو دوز باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوشش دارشده (cfu/g 108 و 107) به صورت مجزا (5 تیمار) و تلفیقی (6 تیمار) در غذا و تیمار شاهد نیز بدون نانو ذره آهن و باکتری در نظر گرفته شد که در مجموع 12 تیمار (هر تیمار با 3 تکرار) را شامل میشد. نتایج نشان دادند که بیشترین مقدار افزایش وزن بدن، در تیمارهای حاوی 60 میلیگرم بر کیلوگرم نانو ذره آهن (T4)، cfu/g 107 باکتری (T1) و تیمار حاوی تلفیق این دو (T8) و کمترین میزان آن در تیمارهای حاوی 30 میلیگرم بر کیلوگرم نانو ذره آهن و تلفیق آن با cfu/g 108- 107باکتری (T6 و T7) بدست آمد (P1 مشاهده گردید. همچنین کمترین درصد زندهمانی نیز به ترتیب در تیمارهای T6 و T7 دیده شد (P7 لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوشش دارشده در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان توصیه می شود.
کلید واژگان
زندهمانیرشد
قزل آلای رنگینکمان
لاکتوباسیلوس پلانتاروم
نانو ذره آهن
شماره نشریه
96تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)سازمان پدید آورنده
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی ، ایرانپژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی ، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران




