• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 1, پائیز 96
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 1, پائیز 96
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مهمترین بیماری های عفونی کپور نقره ایHypophthalmichthys molitrix و راه های کنترل و پیشگیری از آنها

    (ندگان)پدیدآور
    قاسمی, محدثحقیقی کارسیدانی, سمیهامیدوار, صادقرمضانی عاقله, بابکفئید, منیره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.187 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تلفات گسترده ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthysmolitrix) با علایم بالینی متفاوت شامل بیحالی، خونریزی های زیر جلدی در پهلوها، پایه یا درکل باله ها، قرمز شدن زیر شکم و روی سرپوش آبششی، اگزوفتالمی خفیف، خونابه در محوطه شکمی(به رنگ های زرد، شفاف یا قرمز)، خونریزی های نقطه ای بر روی امعاء و احشاء و در برخی موارد زرد شدن یا کمرنگ شدن کامل پوست و تلفات موجب خسارات اقتصادی زیادی به آبزی پروران کشور گردیده است. در بعضی مطالعات، عوامل عفونی باکتریایی به عنوان عامل تلفات گزارش گردیده و برخی محققین نیز علایم بالینی و کالبدگشایی را مشکوک به بیماری های ویروسی دانسته اند. از آنجا که بروز عوامل عفونی بدنبال شرایط عمومی نا مناسب می تواند منجر به تلفات گردد لذا شناسایی به موقع عوامل عفونی و بکارگیری روش های پیشگیری و کنترل این بیماری ها همراه با بهبود مدیریت استخر می تواند از بروز خسارات و شیوع بیماری ها جلوگیری نماید. مطالعات مختلف نشان داده که شایعترین عوامل عفونی در تلفات ماهیان فیتوفاگ عوامل باکتریایی مانندآئروموناسهای متحرک بویژه آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) و 2 گونه سودوموناس آئروژینوزا(P. aeruginosa) و سودوموناس فلورسنس(fluorescens P.) هستند. بیماری های باکتریایی ناشی از پروتئوس روتگری(Proteus rettgeri) و استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) نیز به عنوان عوامل بیماریزا در این ماهی گزارش شده اند. از طرفی ماهی کپور نقره ای به بیماری ویروسی ویرمی بهاره کپور[1]نیز حساس است. در شرایط ضعف سیستم ایمنی ناشی از مدیریت ضعیف آب و تغذیه، عوامل قارچی هم می توانند ماهی را درگیر نمایند که معمولاً به عنوان عامل اولیه تلفات مطرح نیستند. در این هنگام تشخیص سریع و به موقع عوامل بیماریزا و اجرای اقدامات اصلاحی مناسب با بهره گیری از روش های امنیت زیستی می تواند از بروز خسارات بیشتر جلوگیری نماید. [1]. Spring viremia of carp
    کلید واژگان
    کپور نقره ای
    بیماری عفونی
    بیماری باکتریایی
    ویرمی بهاره

    شماره نشریه
    96
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    گروه شیلات، واحد بندر انزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، بندر انزلی، ایران
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

    URI
    https://aasj.areeo.ac.ir/article_114032.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/41768

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب