نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorداوری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری, احمدfa_IR
dc.contributor.authorبهنامیان, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorدژستان, ساراfa_IR
dc.contributor.authorعلی حسین زاده, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:12:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:12:37Z
dc.date.available1399-07-09T12:12:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:12:37Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-06-19en_US
dc.date.submitted1397-03-29fa_IR
dc.identifier.citationداوری, مهدی, شهریاری, احمد, بهنامیان, مهدی, دژستان, سارا, علی حسین زاده, فاطمه. (1397). شناسایی قارچ های بیماریزای متداول در مراکز پرورش قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) استان اردبیل با روش‌های ریخت‌شناختی و مولکولی. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی, 7(1), 109-121.fa_IR
dc.identifier.issn2383-1855
dc.identifier.urihttps://arpp.tabrizu.ac.ir/article_7499.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/417476
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong><br /> با توجه به اهمیت بالای قارچ خوراکی دکمه­ای سفید (<em>Agaricus bisporus</em>) به عنوان منبع غذا و پروتئین، شناسایی و کنترل بیماری­های مرتبط با این محصول در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در استان اردبیل چندین واحد تولیدی قارچ دکمه­ای فعالیت می­کنند. در این تحقیق، نمونه­های آلوده از واحدهای پرورش این محصول در شهرهای اردبیل، نمین، سرعین، مشگین­شهر و پارس­آباد جمع­آوری شد. پس از جداسازی و خالص­سازی قارچ­های بیمارگر از قارچ­های خوراکی و خاک پوششی آلوده، از ویژگی­های ماکروسکوپی و میکروسکوپی شامل مشخصات پرگنه روی محیط کشت MEA و PDAو اندازه و شکل کنیدیوم­ها و کنیدیوم­برها برای شناسایی اولیه با استفاده از کلیدهای معتبر استفاده شد. سپس جدایه­ها با توالی­یابی ناحیه ژنی ITS-rDNA مورد تایید نهایی قرار گرفتند. در این پژوهش از بین 72 جدایه­ شناسایی شده، گونه­های <em>Lecanicillium fungicola</em> عامل بیماری حباب خشک،<em>Trichoderma harzianum </em> و<em>T. virens</em> عوامل بیماری کپک سبز،<em>Mycogone perniciosa </em> عامل بیماری حباب تر و <em>mycophilum</em> <em>Cladobotryium</em> عامل بیماری تارعنکبوتی به ترتیب با فراوانی 49، 18، 14، 14 و پنج درصد شناسایی شدند. این اولین مطالعه­ی بیماری­های قارچی قارچ دکمه­ای در استان اردبیل محسوب می­شود. این نتایج می­توانند پس از  تحقیقات تکمیلی، برای به کار گیری راهبردهای مناسب جهت پیشگیری و کنترل بیماری­های قارچی در مراکز پرورش قارچ دکمه­ای مور استفاده قرار گیرند.<br />fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های کاربردی در گیاهپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Researches in Plant Protectionen_US
dc.subjectواژه­ های کلیدی: قارچ خوراکیfa_IR
dc.subjectTrichodermafa_IR
dc.subjectMycogonefa_IR
dc.subjectLecanicilliumfa_IR
dc.subjectCladobotryiumfa_IR
dc.titleشناسایی قارچ های بیماریزای متداول در مراکز پرورش قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) استان اردبیل با روش‌های ریخت‌شناختی و مولکولیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشگاه محقق اردبیلی.fa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی.fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.fa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage109
dc.citation.epage121


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد