• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
      • دوره 6, شماره 2
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
      • دوره 6, شماره 2
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      مطالعه ی اثر چند حشره‌کش روی مراحل مختلف زیستی پسیل آسیائی مرکبات Kuwayama Diaphorina citri در شرایط مزرعه‌ای

      (ندگان)پدیدآور
      گلمحمدی, غلامرضاناصری, مهدیکیهانیان, علی اکبر
      Thumbnail
      نوع مدرک
      Text
      مقاله پژوهشی
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      چکیده یکی از بیماریهای خطرناک مرکبات، گرینینگ یا میوه سبز مرکبات می باشد که از برخی نقاط کشور گزارش شده است. از آنجایی‌که حشره­ی ناقل این بیماری، پسیل آسیایی مرکبات با نام  Diaphorina citri نیز در ایران  حضور دارد و با توجه به مقاومت  زیاد این حشره به ترکیبات حشره کش، بررسی آفت کش­های با نحوه عمل متفاوت امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار شامل کلوتیانیدین (WG 50) به نسبت 3/0 درهزار ، استامی پراید (WP 20) به نسبت 5/0 در هزار، دیفلوبنزورون (46 SC) به نسبت 75/0 در هزار، کلوفلوآزوران (EC 50) به نسبت 4/0 در هزار، پایری­پروکسی‌فن (10 EC) به نسبت 75/0 در هزار و تیمار شاهد (آب) با سه تکرار انجام شد. نمونه برداری از درختان یک روز قبل از سمپاشی و سه روز و 10 روز پس از سمپاشی  انجام  شد. برای نمونه برداری، از هر چهار جهت درخت چهار شاخه جوان  10 سانتیمتری، انتخاب و برداشت شد. درصد کارایی با استفاده از فرمول هندرسون-تیلتون محاسبه گردید. بنابر نتایج میانگین دو سال روی حشرات کامل در ده روز پس از سمپاشی،  بالاترین و پایین‌ترین درصد کارایی را حشره کش‌های کلوتیانیدین و پایریپروکسی‌فن به ترتیب با 89/89 و 34/27 درصد نشان دادند. نتایج پس از 10 روز درصد کارایی روی پوره‌ها در تیمارهای کلوتیانیدین، استامی پراید، دیفلوبنزورون، کلوفلوآزوران، پایریپروکسی‌فن بترتیب 18/83، 94/77، 08/84، 32/74 و 33/63 درصد بر آورد گردیدند. حشره­کش­های دیفلوبنزرون و پایری‌پروکسی‌فن روی حشرات کامل اثر کمتری در مقایسه با پوره­ها داشتند. بطور کلی همه حشره­کش­ها بجز پایری­پروکسی‌فن برای کنترل پسیل مرکبات می‌توانند توصیه  شوند.
      کلید واژگان
      واژه‌های کلیدی: پسیل مرکبات
      حشره کش
      نئونیکوتنوئید و ترکیبات IGRs

      شماره نشریه
      2
      تاریخ نشر
      2017-08-23
      1396-06-01
      ناشر
      دانشگاه تبریز
      University of Tabriz
      سازمان پدید آورنده
      دانشیار بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. تهران، ایران.
      مربی پژوهشی بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان. ایران.
      دانشیار بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. تهران، ایران.

      شاپا
      2383-1855
      URI
      https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_6532.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/417439

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب