نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorویانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorسینها, پاریمالfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:12:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:12:20Z
dc.date.available1399-07-09T12:12:20Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:12:20Z
dc.date.issued2016-03-20en_US
dc.date.issued1395-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-05en_US
dc.date.submitted1395-06-15fa_IR
dc.identifier.citationویانی, علی, سینها, پاریمال. (1395). تاثیر افزایش دی‏ اکسید‏کربن و دما بر روی برخی عوامل همه ‏گیری شناختی در قارچ Cochliobolus sativus عامل بیماری لکه‏ برگی گندم. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی, 5(1), 49-64.fa_IR
dc.identifier.issn2383-1855
dc.identifier.urihttps://arpp.tabrizu.ac.ir/article_5058.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/417392
dc.description.abstract<strong>چکیده</strong> تاثیر مقادیر افزایش یافته‏ی دی‏اکسید‏کربن و دما بر بیماری لکه‏برگی گندم ناشی از قارچ <em>Cochliobolus sativus</em> در شرایط محیطی کنترل شده بررسی گردید. بوته‏های گندم در دو سطح از غلظت <sub>2</sub>CO <sub> </sub>(360 و 550 پی‏پی‏ام) و دو سطح از دما (22 و 25 درجه‏ی سانتیگراد) در اتاقک رشدی، پرورش یافته و در سن سی‏روزگی با اسپورهای بیمارگر تلقیح شدند. غلظت بالای <sub>2</sub>CO موجب افزایش مساحت برگ، اندازه‏ی لکه‏ها، درصد سطح نکروزه‏ی برگ و کاهش تعداد لکه‏ها در واحد سطح برگ و کاهش دوره‏ی نهفتگی هم برای ظهور لکه‏ها و هم برای اسپورزایی گردید. تاثیر افزایش دما نیز به صورت افزایش تعداد لکه‏ها و سطح نکروزه‏ی برگ‏ها و کاهش دوره‏ی نهفتگی برای ظهور لکه‏ها و اسپورزایی مشاهده شد ولی تاثیر آن روی مساحت برگ و میانگین اندازه‏ی لکه‏ها معنی‏دار نبود. کوتاه‏ترین زمان برای دوره‏ی نهفتگی و بیشترین درصد آلودگی برگ‏ها در تیمار ترکیبی550 پی‏پی‏ام غلظت <sub>2</sub>CO و دمای 25 درجه‏ی سانتی‏گراد ثبت گردید. در اتاقک‏های رشدی با شیب دمایی نیز تاثیر افزایش دما به صورت افزایشی معنی‏دار در شدت بیماری در تمامی ژنوتیپ‏ها و ارقام مورد بررسی گندم مشاهده شد. بنابراین اثر مستقیم افزایش دما و دی‏اکسید‏کربن بر بیمارگر و میزبان، نقشی تعیین کننده در افزایش شدت بیماری لکه‏برگی گندم دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های کاربردی در گیاهپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Researches in Plant Protectionen_US
dc.subjectواژه ­های کلیدی: تغییر اقلیمfa_IR
dc.subjectدمای افزایش یافتهfa_IR
dc.subject2CO افزایش یافتهfa_IR
dc.subjectلکه‏برگی گندمfa_IR
dc.titleتاثیر افزایش دی‏ اکسید‏کربن و دما بر روی برخی عوامل همه ‏گیری شناختی در قارچ Cochliobolus sativus عامل بیماری لکه‏ برگی گندمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه بیماری های گیاهی، موسسه تحقیقات کشاورزی هند، دهلی نو، هند.fa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage49
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد