مقایسهی آثار هشت هفته تمرین استقامتی و مقاومتی با و بدون مکملسازی عصاره سیر بر برخی ریسک فاکتورهای بیماری سرخرگ کرونری در رتهای نر ویستار مبتلا به سندروم متابولیک
(ندگان)پدیدآور
رستمی, علیرضاتأدیبی, وحیدبهپور, ناصراحمدی اصل, ناصرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: سندروم متابولیک خطر ابتلا به بیماری قلبی- عروقی را افزایش میدهد. تحقیق حاضر به منظور مقایسهی آثار هشت هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و مکملسازی عصارهی سیر بر پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا، هموسیستئین و لیپوپروتئین (a) در رتهای نر ویستار مبتلا به سندروم متابولیک انجام شد. مواد و روشها: تحقیق حاضر در قالب طرحهای کاربردی با مقایسهی بین گروهی روی ۴۸ سر رت مبتلا به سندروم متابولیک (سن: 12هفته، دامنهی وزنی: 22/25±36/325 گرم) به گونهای که هشت سر به طور تصادفی در شش گروه همگن شده به این شرح توزیع شدند. گروه کنترل مبتلا به سندروم متابولیک، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، مصرف عصاره سیر، تمرین استقامتی + مصرف عصاره سیر و تمرین مقاومتی + مصرف عصاره سیر. مداخلههای تمرینی و خوراکی به مدت ۸ هفته اجرا شد. مصرف عصاره سیر روزانه و به میزان ۵۰۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بود. تمرین مقاومتی با استفاده از نردبان مخصوص رت و تمرین استقامتی با استفاده از نوارگردان ویژه جوندگان، هر کدام ۳ بار درهفته انجام شد. نتایج: نتایج حاکی است که پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا در همهی گروهها به جز گروه مقاومتی+ سیر به طور معنیدار کمتر از گروه کنترل است (05/0p نتیجهگیری: بر اساس یافتههای تحقیق حاضر میتوان نتیجه گرفت که تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره سیر میتواند درکاهش التهاب و بیماری سرخرگ کرونری موثر باشد ولی به نظر میرسد تمرین استقامتی+ سیر نسبت به گروههای مداخلهای دیگر مفیدتر باشد.
کلید واژگان
فعالیت بدنیعصاره سیر
بیماری سرخرگ کرونری و سندروم متابولیک
شماره نشریه
27تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه مازندرانUniversity of Mazandaran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری فیزیولوزی ورزشی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایراندانشیار دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
استادیار دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
استاد فیزیولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2008-53892538-4295




