• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی خاک
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی خاک
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تغییرات مکانی برخی ویژگی‌های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن گیلان

    (ندگان)پدیدآور
    یغمائیان مهابادی, نفیسهسمیعی, کسریزواره, محسنرمضانپور, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.163 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شناخت تغییرپذیری مکانی ویژگی‌های خاک به منظور شناسایی علل اساسی تغییرپذیری عملکرد و اجرای مدیریت صحیح مزارع و باغات، برای دستیابی به تولید بیشتر و مدیریت پایدار اراضی، امری ضروری است. در این پژوهش، تغییرات مکانی برخی ویژگی‌های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، نمونه‌‌برداری خاک از عمق صفر تا 40 سانتی‌متری در 70 نقطه مشاهداتی از یک باغ چای و نمونه‌برداری از برگ سبز چای در پلاتی به وسعت 4 متر مربع به مرکزیت محل‌های نمونه‌برداری خاک انجام شد. ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد چای بر اساس روش‌های استاندارد تعیین شدند. به منظور روشن شدن اثر تجمعی ویژ‌گی‌های فیزیکوشیمیایی خاک بر عملکرد چای، نواحی مدیریتی تعیین شدند. پهنه‌بندی متغیرهای مورد مطالعه با استفاده از روش کریجینگ معمولی صورت گرفت. نتایج نشان داد که pH کمترین (1/5 درصد) و پتاسیم قابل استفاده خاک بیشترین (2/37 درصد) ضریب تغییرات را دارند. پس از برازش مدل‌های مناسب بر تغییرنما‌ها، وابستگی مکانی متوسط و قوی برای تمامی ویژگی‌های مورد بررسی به‌دست آمد. بر اساس نتایج ضرایب همبستگی، عملکرد چای با درصد کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک همبستگی مثبت (به‌ترتیب 53/0 و 37/0) و با pH خاک همبستگی منفی (45/0-) نشان داد. شباهت پراکنش مکانی عملکرد چای با الگوی توزیع مکانی pH، کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک، بیانگر همبستگی مکانی این ویژگی‌ها با عملکرد چای در منطقه می‌باشد. نتایج فوق نشان‌دهنده تأثیر قابل توجه ویژگی‌های خاکی به ویژه pH، کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک بر عملکرد چای می‌باشد. پهنه‌بندی منطقه مطالعاتی بر اساس اثرات تجمعی تغییرات مکانی ویژگی‌های خاک به سه ناحیه مدیریتی، توانست روند تغییرات مکانی عملکرد در سطح منطقه را توجیه کند. بنابراین، پهنه‌بندی تغییرات مکانی ویژگی‌های خاک در باغات چای، می‌تواند در شناسایی منابع اصلی تغییرپذیری عملکرد محصول و تعیین نواحی مدیریتی به منظور دستیابی به اصول کشاورزی پایدار و دقیق به‌کار گرفته شود.
    کلید واژگان
    تغییرپذیری خاک
    پراکنش مکانی
    مدیریت پایدار اراضی
    نواحی مدیریتی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    هیئت علمی گروه علوم خاک، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
    گروه علوم خاک، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
    گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه گیلان
    دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه گیلان

    شاپا
    2423-7116
    URI
    http://asr.urmia.ac.ir/article_120712.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/416135

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب