• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی خاک
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی خاک
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف زئولیت غنی شده بر عملکرد ماده خشک، اجزای عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی (فسفر، پتاسیم، روی و مس) در دو رقم ذرت سینگل کراس(704 و 260)

    (ندگان)پدیدآور
    متشرع زاده, بابکعسگری لجایر, حمایت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    237.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زئولیت از جمله کانی­های طبیعی است که دارای ارزش غذایی می­باشد. ارائه ترکیبات و فرمولاسیون­های جدید کودی متناسب با نیاز کشاورزی پایدار و ارگانیک از جمله ضرورتهای جامعه امروزی محسوب می­گردد. به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف زئولیت غنی­ شده ( با ماده آلی و برخی عناصر غذایی ) بر عملکرد ماده خشک، اجزای عملکرد و جذب عناصر غذایی در دو رقم ذرت سینگل کراس (704 و 260) آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران اجرا گردید. فاکتورها شامل دو رقم ذرت ( دانه‎ای و علوفه­ای) و 4 سطح زئولیت بود. در این آزمایش زئولیت غنی شده (با نیتروژن، فسفر و ماده آلی) در 4 سطح شامل صفر ( شاهد)، 5، 10 و 15 درصد وزنی قبل از کشت گیاه مورد استفاده قرار گرفت. پس از گذشت 70 روز از کاشت گیاه و پایان دوره رویشی، عملکرد ماده خشک تولیدی ریشه و بخش هوایی و اجزای عملکرد از جمله، وزن­تر ریشه و بخش هوایی، ارتفاع گیاه ،کلروفیل (SPAD)، مساحت برگ و میزان جذب عناصر غذایی پرمصرف فسفر و پتاسیم و عناصر کم مصرف مس و روی (به دلیل نقش­های مهم تغذیه­ای و ارزیابی تاثیر کاربرد زئولیت غنی شده) اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد اثر زئولیت غنی شده روی تمام صفات اندازه­گیری شده در سطح 1 درصد معنی­دار بود. اثر رقم به غیر از ارتفاع گیاه روی سایر صفات معنی­دار شد (P
    کلید واژگان
    زئولیت
    ذرت
    عملکرد ماده خشک
    عناصر غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-01-21
    1392-11-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2423-7116
    URI
    http://asr.urmia.ac.ir/article_20126.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/415993

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب