تاثیر سطوح مختلف زئولیت غنی شده بر عملکرد ماده خشک، اجزای عملکرد و جذب برخی عناصر غذایی (فسفر، پتاسیم، روی و مس) در دو رقم ذرت سینگل کراس(704 و 260)
(ندگان)پدیدآور
متشرع زاده, بابکعسگری لجایر, حمایتنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زئولیت از جمله کانیهای طبیعی است که دارای ارزش غذایی میباشد. ارائه ترکیبات و فرمولاسیونهای جدید کودی متناسب با نیاز کشاورزی پایدار و ارگانیک از جمله ضرورتهای جامعه امروزی محسوب میگردد. به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف زئولیت غنی شده ( با ماده آلی و برخی عناصر غذایی ) بر عملکرد ماده خشک، اجزای عملکرد و جذب عناصر غذایی در دو رقم ذرت سینگل کراس (704 و 260) آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران اجرا گردید. فاکتورها شامل دو رقم ذرت ( دانهای و علوفهای) و 4 سطح زئولیت بود. در این آزمایش زئولیت غنی شده (با نیتروژن، فسفر و ماده آلی) در 4 سطح شامل صفر ( شاهد)، 5، 10 و 15 درصد وزنی قبل از کشت گیاه مورد استفاده قرار گرفت. پس از گذشت 70 روز از کاشت گیاه و پایان دوره رویشی، عملکرد ماده خشک تولیدی ریشه و بخش هوایی و اجزای عملکرد از جمله، وزنتر ریشه و بخش هوایی، ارتفاع گیاه ،کلروفیل (SPAD)، مساحت برگ و میزان جذب عناصر غذایی پرمصرف فسفر و پتاسیم و عناصر کم مصرف مس و روی (به دلیل نقشهای مهم تغذیهای و ارزیابی تاثیر کاربرد زئولیت غنی شده) اندازهگیری شد. نتایج نشان داد اثر زئولیت غنی شده روی تمام صفات اندازهگیری شده در سطح 1 درصد معنیدار بود. اثر رقم به غیر از ارتفاع گیاه روی سایر صفات معنیدار شد (P
کلید واژگان
زئولیتذرت
عملکرد ماده خشک
عناصر غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-01-211392-11-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراندانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران




