اثرات منابع مختلف چربی جیره بر شاخصهای رشد، تغذیه و بقای بچهماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frissi kutum)
(ندگان)پدیدآور
خدابخش, الههقبادی, شایاننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به مدت 8 هفته و به منظور بررسی تأثیر جایگزینی روغنهای گیاهی آفتابگردان و کلزا به جای روغن ماهی جیره غذایی بر روی شاخصهای رشد، تغذیه و بقای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frissi kutum) با میانگین وزن اولیه 39/0 ± 65/3 گرم انجام شد. بدین منظور 3 تیمار شامل تیمار شاهد (حاوی 5/8 درصد روغن ماهی در جیره)، تیمار یک (حاوی 5/8 درصد روغن آفتابگردان در جیره) و تیمار دو (حاوی 5/8 درصد روغن کلزا در جیره)، با در نظر گرفتن 3 تکرار برای هر تیمار مهیا شد. در پایان دوره آزمایش، از روی داده های زیست سنجی، شاخصهای رشد، تغذیه و بقای بچه ماهیان تغذیه شده با تیمارهای مختلف محاسبه و با یکدیگر مقایسه شد. منطبق با نتایج، استفاده از منابع مختلف چربی در این تحقیق هیچگونه تأثیر معنیداری بر شاخصهای مورد محاسبه نشان نداد (P>0.05)، لذا می توان نتیجه گرفت که با توجه به ارزان تر بودن و سهولت دسترسی به روغنهای آفتابگردان و کلزا، می توان این منابع را بدون هیچگونه تأثیر منفی، جایگزین روغن ماهی جیره غذایی بچه ماهی سفید دریای خزر نمود.
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابلIslamic Azad University, Bablol Branch
سازمان پدید آورنده
تهرانواحد بابل
شاپا
2476-54492645-5722




