بررسی اثر عصاره الکلی پیاز نرگس بر فراموشی ناشی از اتانول در موشهای بزرگ صحرایی
(ندگان)پدیدآور
کریمی, مرضیهپاکپور, بهارهدست پاک, آرزواحمدی, رامشنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: استیل کولین استراز از جمله آنزیمهای مهم جهت شکستن استیل کولین میباشد که مهار آن نقش مهمی را در بهبود حافظه بازی میکند. گالانتامین که از گیاهان تیره نرگس به دست میآید، یک آلکالوئید موثر برای مهار استیل کولین استراز به شمار میرود. هدف: هدف از این مطالعه پیدا کردن دارویی غیر شیمیایی برای بهبود حافظه میباشد. روش بررسی: در این مطالعه از روش اجتنابی مهاری (غیر فعال) با مدل Step-through که یک روش پذیرفته شده برای بررسی حافظه در موشهای صحرایی نر نژاد ویستار میباشد، استفاده شد. بدین ترتیب که با استفاده از اتانول، حافظه تخریب شد و سپس تاثیر عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس، بر روی حافظه تخریب شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: یافتهها نشان داد که دوز 8 میلیگرم بر کیلوگرم از عصاره الکلی پیاز گیاه نرگس میتواند منجر به بازگشت حافظه تخریب شده توسط اتانول شود. نتیجه گیری: به نظر میرسد گالانتامین موجود در عصاره گیاه نرگس از طریق مهار استیل کولین استراز میتواند منجر به بهبود حافظه در رتها شود.
کلید واژگان
حافظه اجتنابی مهارینرگس
استیل کولین استراز
اتانول
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-06-221392-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قماستادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
دانشجو




