• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 6, شماره 24
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 6, شماره 24
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ردیابی کموتیپ فومونیزین تولید شده توسط قارچ فوزاریوم پرولیفراتوم جدا شده از آجیل در عراق با استفاده از روش پی سی آر اختصاصی

    (ندگان)پدیدآور
    چهری, خسروستار عبود, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    517.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: پژوهش حاضر به منظور ارزیابی وقوع جدایه‎های قارچ فوزاریوم پرولیفراتوم تولیدکننده مایکوتوکسین در آجیل در عراق انجام‎ شد. مواد و روش‏‏ها: در این پژوهش 108 نمونه آجیل از فروشگاه‎های مختلف در عراق جمع آوری شد. ویژگی‎های ریخت شناسی گونه‎های فوزاریوم با استفاده از محیط کشت‎های برگ میخک-آگار و عصاره سیب زمینی-دکستروز-آگار بررسی شد. جدایه‎های فوزاریوم پرولیفراتوم با استفاده از آغازگرهای اختصاصی PRO1/PRO2 تایید شد. در این پژوهش همچنین قابلیت تولید زهرابه فومونیزین توسط جدایه‎های فوزاریوم پرولیفراتوم با استفاده از آغازگرهای طراحی شده برای ژن FUM1 (FUM1 F/FUM1 R) بررسی شد. نتایج: در این تحقیق 28 جدایه قارچ جداسازی شد که بر اساس بررسی‌های ریخت‌شناسی 3 گونه قارچی شناسایی شد که شامل گونه‎های فوزاریوم پرولیفراتوم (12)، آسپرژیلوس نایجر (8)، آسپرژیلوس فلاووس (5) و گونه نامشخصی از پنیسلیوم (3) بودند. آغازگرهای اختصاصی PRO1/PRO2، قطعه 585 جفت بازی را در همه جدایه‌های فوزاریوم پرولیفراتوم را تولید کردند. تکثیر قطعه دی‎ان‎ای (183 جفت بازی) ژن FUM1 با استفاده از آغازگرهای FUM1 F/FUM1 R تقریبا در 42 درصد از جدایه های فوزاریوم پرولیفراتوم بدست آمد. بحث و نتیجه‏گیری: از بین 12 جدایه فوزاریوم پرولیفراتوم، 5 جدایه (42~) قابلیت تولید فومونیزین داشتند. این پژوهش برای نخستین بار در عراق انجام شد و بر اساس مطالعات مولکولی قابلیت جدایه‌های گونه مرکب فوزاریوم فوجیکوروی (FFSC) ارزیابی شد.
    کلید واژگان
    FFSC
    آغازگرهای اختصاصی
    آجیل
    عراق
    ساختار و فیزیولو‌ژی میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    24
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    استادیار قارچ شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش میکروبیولوژی، دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21682
    http://bjm.ui.ac.ir/article_21682.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413482

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب