بررسی سویه های اشرشیاکلی (E.coli) بهدست آمده از بستنی سنتی بر اساس پروفایل پروتئینی در شهر اصفهان
(ندگان)پدیدآور
رنجبر, مریمندائی نیا, رضاگلی, محمدمانیان, مصطفیمراثی, محمد رضافیضی, منصورکارگران, نفیسهنوع مدرک
Textپژوهشی- فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: باکتریهایی که در مواد غذایی حضور دارند، تحت تأثیر فرآیندهای مختلف دمایی نظیر سرما و گرما قرار میگیرند. این موارد باعث ایجاد شوک در باکتریها شده و آنها را وادار به تولید پروتئینها و بعضاً تغییراتی در تولید آنزیمها کرده که این امر میتواند ویژگی خاصی به آنها داده که اطلاع از این ویژگی در تشخیص به موقع و دقیقتر کمک کننده است. مواد و روش ها: در پژوهش حاضر، بیش از 100 نمونه به شکل تصادفی از نقاط مختلف شهر اصفهان جمعآوری و تعداد 48 جدایه اندول مثبت از آنها جداسازی شد. این جدایهها بر اساس آزمونهای فنوتیپی و الکتروفورز پروتئین ارزیابی شدند. نتایج: بر اساس آزمونهای بیوشیمیایی، با بهرهمندی از تحلیلهای عددی و دندروگرام ترسیم شده بر مبنی روش jacard، جدایهها در 8 گروه قرار گرفتند. این گروهها نتیجه تفاوت فنوتیپی بین استرینها و اختلاف آنها در استفاده از منابع کربنی مختلف بود. بنابراین، جدایههای گروه یک و دو به سویه اشرشیا کلی (معادل 79 درصد) تعلق داشتند. جدایههای بهدست آمده از بستنی در الگوی الکتروفورزی دارای دو باند پروتئینی در ناحیه 59/23 و 79/20 کیلو دالتون بودند، که از این لحاظ با جدایه استاندارد تفاوت داشتند. بحث و نتیجه گیری: به علت وجود تفاوتهای بیوشیمیایی و مولکولی، به ویژه در دو باند پروتئینی یاد شده در جدایههای بهدست آمده، در مقایسه با جدایه استاندارد، میتوان نتیجه گرفت جدایههای باکتریایی موجود در بستنی به علت آنکه تحت تاثیر فرآیندهای مختلف دمایی قرار میگیرند، تحریک به تولید پروتئینها و بعضاً تغییراتی در تولید آنزیمها شده، که میتواند ویژگی خاصی به این جدایهها داده، و در نهایت، باعث ابهام در تشخیص شود. بنابراین بررسیهای مولکولی بیشتری در این زمینه نیاز است انجام شود.
کلید واژگان
اشرشیا کلیبستنی
الگوی پروتئینی
میکروبیولوژی غذایی
شماره نشریه
17تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایراندکترا تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
کارشناس ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
دانشیار آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
کارشناس ارشد سم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
کارشناس علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
شاپا
2322-51732322-5181




