نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضایی, رسولfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, ملیحهfa_IR
dc.contributor.authorقاسمیان صفایی, حاجیهfa_IR
dc.contributor.authorمیرلوحی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorحسن زاده, اکبرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:00:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:00:26Z
dc.date.available1399-07-09T12:00:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:00:26Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-04en_US
dc.date.submitted1395-07-13fa_IR
dc.identifier.citationرضایی, رسول, صادقی, ملیحه, قاسمیان صفایی, حاجیه, میرلوحی, مریم, حسن زاده, اکبر. (1395). فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینی‏‏های عرضه شده در شهر اصفهان. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 5(17), 27-34. doi: 10.22108/bjm.2016.20366fa_IR
dc.identifier.issn2322-5173
dc.identifier.issn2322-5181
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2016.20366
dc.identifier.urihttp://bjm.ui.ac.ir/article_20366.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413434
dc.description.abstractمقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینی‏ها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش‏ حاضر ضمن مطالعه شاخص‏‏های پراکندگی این میکروارگانیسم در شیرینی‏‏های شهر اصفهان اثر چهار عامل رطوبت، نوع شیرینی، سطح بهداشتی محل تولید و عرضه و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن بر میزان آلودگی را بررسی کند‏. ‏‏‏<br /> <br /> مواد و روش ‏‏ها: تعداد 200 نمونه از سطح شهر نمونه‏گیری و آزمون میکروبی با کشت سطحی بر محیط ائوزین متیل بلو آگار انجام شد. سپس، تعدادی از نمونه‏‏های مثبت به‏طور تصادفی انتخاب و با آزمون‏‏های تاییدی IMVIC و TSI بررسی شد. در تحلیل داده‏ها از آزمون‏‏های توصیفی، تجزیه واریانس و آزمون تعقیبی توکی یا آزمون T مستقل با سطح معنا‏‏داری 95 درصد در نرم افزار SPSS استفاده شد‏‏. ‏‏‏<br /> <br /> نتایج: نتایج گویای آلودگی 19 درصد از کل نمونه‏ها با میانگین، میانه و بیشنیه شمارش به ترتیب (05/0 ±35 /0)، صفر و 40 /3 لگاریتم پرگنه در هر گرم بود. عوامل رطوبت، نوع شیرینی و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن اثر معنا‏‏داری (P value<0.05) در میانگین آلودگی داشت اما تفاوت در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه در میان شیرینی‏هایی که به شکل صنفی عرضه شده بودند اختلاف معناداری در میانگین الودگی ایجاد نکرد.<br /> <br /> بحث و نتیجه‏ گیری: حدود یک پنجم از کل شیرینی‏‏های عرضه شده فاقد ضابطه استاندارد از نظر الودگی به اشریشیا کلی هستند. برقراری استاندارد‏های بهداشتی قوی در واحد‏های صنفی نیاز اصلی در تضمین ایمنی شیرینی‏ ها است. ‏‏‏fa_IR
dc.format.extent375
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.relation.ispartofBiological Journal of Microorganismen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2016.20366
dc.subjectآلودگی میکروبیfa_IR
dc.subjectشیرینیfa_IR
dc.subjectاشریشیا کلیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژی غذاییfa_IR
dc.titleفراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینی‏‏های عرضه شده در شهر اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشی- فارسیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue17
dc.citation.spage27
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد