| dc.contributor.author | رضایی, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی, ملیحه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمیان صفایی, حاجیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرلوحی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن زاده, اکبر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:00:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:00:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:00:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:00:26Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-10-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-07-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضایی, رسول, صادقی, ملیحه, قاسمیان صفایی, حاجیه, میرلوحی, مریم, حسن زاده, اکبر. (1395). فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینیهای عرضه شده در شهر اصفهان. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 5(17), 27-34. doi: 10.22108/bjm.2016.20366 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-5173 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5181 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2016.20366 | |
| dc.identifier.uri | http://bjm.ui.ac.ir/article_20366.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413434 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینیها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش حاضر ضمن مطالعه شاخصهای پراکندگی این میکروارگانیسم در شیرینیهای شهر اصفهان اثر چهار عامل رطوبت، نوع شیرینی، سطح بهداشتی محل تولید و عرضه و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن بر میزان آلودگی را بررسی کند. <br /> <br /> مواد و روش ها: تعداد 200 نمونه از سطح شهر نمونهگیری و آزمون میکروبی با کشت سطحی بر محیط ائوزین متیل بلو آگار انجام شد. سپس، تعدادی از نمونههای مثبت بهطور تصادفی انتخاب و با آزمونهای تاییدی IMVIC و TSI بررسی شد. در تحلیل دادهها از آزمونهای توصیفی، تجزیه واریانس و آزمون تعقیبی توکی یا آزمون T مستقل با سطح معناداری 95 درصد در نرم افزار SPSS استفاده شد. <br /> <br /> نتایج: نتایج گویای آلودگی 19 درصد از کل نمونهها با میانگین، میانه و بیشنیه شمارش به ترتیب (05/0 ±35 /0)، صفر و 40 /3 لگاریتم پرگنه در هر گرم بود. عوامل رطوبت، نوع شیرینی و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن اثر معناداری (P value<0.05) در میانگین آلودگی داشت اما تفاوت در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه در میان شیرینیهایی که به شکل صنفی عرضه شده بودند اختلاف معناداری در میانگین الودگی ایجاد نکرد.<br /> <br /> بحث و نتیجه گیری: حدود یک پنجم از کل شیرینیهای عرضه شده فاقد ضابطه استاندارد از نظر الودگی به اشریشیا کلی هستند. برقراری استانداردهای بهداشتی قوی در واحدهای صنفی نیاز اصلی در تضمین ایمنی شیرینی ها است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 375 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Isfahan | en_US |
| dc.relation.ispartof | زیست شناسی میکروارگانیسم ها | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Biological Journal of Microorganism | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2016.20366 | |
| dc.subject | آلودگی میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | شیرینی | fa_IR |
| dc.subject | اشریشیا کلی | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی غذایی | fa_IR |
| dc.title | فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینیهای عرضه شده در شهر اصفهان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی- فارسی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مربی آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 17 | |
| dc.citation.spage | 27 | |
| dc.citation.epage | 34 | |