فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینیهای عرضه شده در شهر اصفهان
(ندگان)پدیدآور
رضایی, رسولصادقی, ملیحهقاسمیان صفایی, حاجیهمیرلوحی, مریمحسن زاده, اکبرنوع مدرک
Textپژوهشی- فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینیها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش حاضر ضمن مطالعه شاخصهای پراکندگی این میکروارگانیسم در شیرینیهای شهر اصفهان اثر چهار عامل رطوبت، نوع شیرینی، سطح بهداشتی محل تولید و عرضه و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن بر میزان آلودگی را بررسی کند. مواد و روش ها: تعداد 200 نمونه از سطح شهر نمونهگیری و آزمون میکروبی با کشت سطحی بر محیط ائوزین متیل بلو آگار انجام شد. سپس، تعدادی از نمونههای مثبت بهطور تصادفی انتخاب و با آزمونهای تاییدی IMVIC و TSI بررسی شد. در تحلیل دادهها از آزمونهای توصیفی، تجزیه واریانس و آزمون تعقیبی توکی یا آزمون T مستقل با سطح معناداری 95 درصد در نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج: نتایج گویای آلودگی 19 درصد از کل نمونهها با میانگین، میانه و بیشنیه شمارش به ترتیب (05/0 ±35 /0)، صفر و 40 /3 لگاریتم پرگنه در هر گرم بود. عوامل رطوبت، نوع شیرینی و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن اثر معناداری (P value بحث و نتیجه گیری: حدود یک پنجم از کل شیرینیهای عرضه شده فاقد ضابطه استاندارد از نظر الودگی به اشریشیا کلی هستند. برقراری استانداردهای بهداشتی قوی در واحدهای صنفی نیاز اصلی در تضمین ایمنی شیرینی ها است.
کلید واژگان
آلودگی میکروبیشیرینی
اشریشیا کلی
میکروبیولوژی غذایی
شماره نشریه
17تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایراندانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
استادیار علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
مربی آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
شاپا
2322-51732322-5181




