شناسایی باکتری های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران
(ندگان)پدیدآور
کیانی, سمیرانقوی, نفیسه ساداتنظری, علیرضانوع مدرک
Textپژوهشی- انگلیسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: باکتریهای گرم منفی از مهمترین باکتریهای بیماریزا برای موجودات دریایی از جمله ماهیان زینتی هستند.  مواد و روش ها: در این پژوهش گونههای Vibrio از ماهی زینتی گوپی در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران جداسازی و بر اساس روشهای تشخیص مولکولی و توالی یابی ژنتیکی شناسایی شدند. نمونههای کبد، کلیه، پوست، مغز و آبشش از ماهی زینتی گوپی در منطقه کاشان، اصفهان، ایران در مراحل لارو، بالغ و آماده خارج شدن از سالن گرفته شد. نمونهها روی محیطهای کشت غنی شده کشت داده و مراحل خالصسازی انجام شد. شناسایی اولیه با استفاده از تعیین ویژگیهای بیوشیمیایی باکتریهای جداسازی شده انجام شد. تشخیص مولکولی  بر اساس تکثیر توالی 16SrDNA ژنوم Vibrio cholera حاوی ITS (Internal Transcribed Spacer) و توالی یابی نوکلئوتیدهای تکثیر شده انجام گرفت.  نتایج: باکتریهای جداسازی شده از انواع گونههای Vibrio شامل Vibrio cholera (99 درصد شباهت در توالی)،Vibrio alginolyticus، Vibrio mimicus و Vibrio parahaemolyticus (کمتر از 90 درصد شباهت در توالی) تشخیص داده شدند. حوضچههای پرورش ماهی دارای آب قلیایی و مقدار BOD پنج روزه در محدوده سالم نبودند. این شرایط برای گونههای Vibrio ایدهآل است.  بحث و نتیجه گیری: موجودات آبزی در ایران میتوانند ناقل عوامل پاتوژن انسانی مانند گونههای Vibrio باشند. نتایج این بررسی و پژوهشهای مشابه، باید در سیستمهای بهداشت پرورش آبزیان مورد توجه قرار گیرد.
کلید واژگان
گونه های ویبریوماهی زینتی گوپی
توالی یابی ژنومی
بهداشت آبزیان
اکولوژی و سیستماتیک میکروارگانیسم ها
میکروبیولوژی غذایی
شماره نشریه
16تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
دکتری میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایراناستادیار میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار بیوتکنولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
شاپا
2322-51732322-5181




