• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 16
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 16
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی باکتری‏ های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران

    (ندگان)پدیدآور
    کیانی, سمیرانقوی, نفیسه ساداتنظری, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    445.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: باکتری‏های گرم منفی از مهم‏ترین باکتری‏های بیماری‏زا برای موجودات دریایی از جمله ماهیان زینتی هستند. مواد و روش‏‏ ها: در این پژوهش گونه‏های Vibrio از ماهی زینتی گوپی در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران جداسازی و بر اساس روش‏های تشخیص مولکولی و توالی یابی ژنتیکی شناسایی شدند. نمونه‏های کبد، کلیه، پوست، مغز و آبشش از ماهی زینتی گوپی در منطقه کاشان، اصفهان، ایران در مراحل لارو، بالغ و آماده خارج شدن از سالن گرفته شد. نمونه‏ها روی محیط‏های کشت غنی شده کشت داده و مراحل خالص‏سازی انجام شد. شناسایی اولیه با استفاده از تعیین ویژگی‏های بیوشیمیایی باکتری‏های جداسازی شده انجام شد. تشخیص مولکولی  بر اساس تکثیر توالی 16SrDNA ژنوم Vibrio cholera حاوی ITS (Internal Transcribed Spacer) و توالی یابی نوکلئوتیدهای تکثیر شده انجام گرفت. نتایج: باکتری‏های جداسازی شده از انواع گونه‏های Vibrio شامل Vibrio cholera (99 درصد شباهت در توالی)،Vibrio alginolyticus، Vibrio mimicus و Vibrio parahaemolyticus (کمتر از 90 درصد شباهت در توالی) تشخیص داده شدند. حوضچه‏های پرورش ماهی دارای آب قلیایی و مقدار BOD پنج روزه در محدوده سالم نبودند. این شرایط برای گونه‏های Vibrio ایده‏آل است. بحث و نتیجه ‏گیری: موجودات آبزی در ایران می‏توانند ناقل عوامل پاتوژن انسانی مانند گونه‏های Vibrio باشند. نتایج این بررسی و پژوهش‏های مشابه، باید در سیستم‏های بهداشت پرورش آبزیان مورد توجه قرار گیرد.
    کلید واژگان
    گونه ‏های ویبریو
    ماهی زینتی گوپی
    توالی یابی ژنومی
    بهداشت آبزیان
    اکولوژی و سیستماتیک میکروارگانیسم ها
    میکروبیولوژی غذایی

    شماره نشریه
    16
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دکتری میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
    استادیار میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
    استادیار بیوتکنولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19601.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413365

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب