بررسی تأثیر استراتژی های خوراک دهی روغن زیتون بر تولید لیپاز یارروویا لیپولیتیکا
(ندگان)پدیدآور
درویشی, فرشادحسینی, برومندنوع مدرک
Textپژوهشی- فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: آنزیم لیپاز مخمر lipolytica Yarrowia درصنایع شویندهها، آرایشی و بهداشتی، داروسازی و غذایی بهکار میرود. تولید این آنزیم به ترکیب محیط کشت به ویژه منبع کربن بستگی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر استراتژیهای خوراکدهی مختلف روغن زیتون بر تولید لیپاز Y. lipolytica بود. مواد و روشها: سویه مخمر Y. lipolytica FDY1390 در محیطهای کشت با استرتژیهای مختلف خوراکدهی کشت شد. سه الگو مختلف برای روش خوراکدهی نیمه پیوسته به کار رفت. رشد مخمر به روش شمارش مستقیم توسط لامنئوبار بررسی و فعالیت لیپاز با استفاده از روش تیتراسیون اندازه گیری شد. نتایج: هر سه الگو خوراکدهی نیمه پیوسته میزان تولید تولید لیپاز را نسبت به کشت بسته افزایش داد. Fed3 بهترین الگو خوراکدهی نیمه پیوسته بودکه به تولید لیپاز با فعالیت برابر با 526 واحد در میلیلیتر پس از 120 ساعت منجر شد و ضریب بهرهوری به 38/4 واحد بر ساعت رسید. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که الگوهای خوراکدهی کشت نیمه پیوسته نسبت به کشت بسته میزان تولید لیپاز را افزایش میدهد. بهترین استراتژی افزودن روغن زیتون به عنوان منبع کربن و سوبسترای القایی پس از 48 ساعت از زمان تلقیح مخمر Y. lipolytica به محیط کشت است.
کلید واژگان
لیپازیارروویا لیپولیتیکا
کشت بسته
کشت نیمه پیوسته
خوراک دهی
بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه مراغه، ایرانکارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه مراغه، ایران
شاپا
2322-51732322-5181




