• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر استراتژی‏ های خوراک‏ دهی ‏‏روغن زیتون بر تولید لیپاز یارروویا لیپولیتیکا

    (ندگان)پدیدآور
    درویشی, فرشادحسینی, برومند
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    261.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: آنزیم لیپاز مخمر lipolytica Yarrowia درصنایع شوینده‏ها‏‏، آرایشی و بهداشتی، داروسازی و غذایی به‏کار می‌رود. تولید این آنزیم به ترکیب محیط‌ کشت به ویژه منبع کربن بستگی دارد. هدف پژوهش حاضر‏‏، بررسی تأثیر استراتژی‏های خوراک‏دهی مختلف روغن زیتون بر تولید لیپاز Y. lipolytica بود. ‏‏‏ مواد و روش‏‏ها: سویه مخمر Y. lipolytica FDY1390 در محیط‏های کشت با استرتژی‏های مختلف خوراک‏دهی کشت شد. سه الگو مختلف برای روش خوراک‏دهی نیمه پیوسته به کار رفت. رشد مخمر به روش شمارش مستقیم توسط لامنئوبار بررسی و فعالیت لیپاز با استفاده از روش تیتراسیون اندازه گیری شد. ‏‏‏ نتایج: هر سه الگو خوراک‏دهی نیمه پیوسته میزان تولید تولید لیپاز را نسبت به کشت بسته افزایش داد. Fed3 بهترین الگو خوراک‏دهی نیمه پیوسته بودکه به تولید لیپاز با فعالیت برابر با 526 واحد در میلی‏لیتر پس از 120 ساعت منجر شد و ضریب بهره‏وری به 38/4 واحد بر ساعت رسید. ‏‏‏ بحث و نتیجه‏ گیری: نتایج نشان داد که الگوهای خوراک‏دهی کشت نیمه پیوسته نسبت به کشت بسته میزان تولید لیپاز را افزایش می‏دهد. بهترین استراتژی افزودن روغن زیتون به عنوان منبع کربن و سوبسترای القایی پس از 48 ساعت از زمان تلقیح مخمر Y. lipolytica به محیط کشت است. ‏‏‏
    کلید واژگان
    لیپاز
    یارروویا لیپولیتیکا
    کشت بسته
    کشت نیمه پیوسته
    خوراک دهی
    بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی

    شماره نشریه
    15
    تاریخ نشر
    2015-11-22
    1394-09-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه مراغه، ایران
    کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه مراغه، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19593.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413345

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب