تأثیر مراحل فنولوژیک گیاه دارویی Achillea pachycephala Rech.f.. بر مهار گلایکه شدن آلبومین در شرایط in vitro
(ندگان)پدیدآور
افشاری, مهوشرحیم ملک, مهدیمیراولیائی, مهراننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از گیاهان دارویی در مهار و درمان دیابت از طریق توقیف مکانیزمهای تخریب زیست مولکولها، موضوعی مهم در حیطه زیست پزشکی است. گیاه دارویی Achillea متعلق به خانواده کاسنی (Asteraceae) است و از گذشتههای دور به طور گسترده در طب سنتی استفاده میشود. گونه A. pachycephala یکی از گونههای ارزشمند بومادران است که به عنوان منبع غنی آنتی اکسیدانها محسوب میشود. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژیک شامل پنج برگی، غنچه دهی، %50 گلدهی و %100 گلدهی بر خاصیت آنتیاکسیدانی و ضددیابتی عصاره متانولی گلهایA. pachycephala بود. فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از مدل سیستم آلفا و آلفا- دی فنیل- بتا- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و قدرت احیاکنندگی آهن (FTC) سنجش شد. میزان گلایکه شدن آلبومین نیز براساس درجه قهوهای شدن و پاسخدهی معرف قرمز کنگو ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که خاصیت آنتیگلایکیشنی گیاه در مرحله 50% گلدهی بیشتر از سایر مراحل بود و بیشترین مقدار فنول تام، فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی نیز در این مرحله مشاهده شد. نتایج همچنین نشان داد که بین خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتیگلایکیشن ارتباط مستقیمی وجود دارد. احتمالاً A. pachycephala به واسطه خاصیت آنتی اکسیدانی قوی خود از گلایکه شدن پروتئین جلوگیری مینماید و از اینرو میتواند کاندید مناسبی در کاهش عوارض دیابت معرفی گردد.
کلید واژگان
"خاصیت آنتیاکسیدانی"" آنتیگلایکیشن"
"بومادران"
"مراحل فنولوژیک"
بیوشیمی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-10-231398-08-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت واصلاح نباتاتاصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت واصلاح نباتات
عضو هیئت علمی/ دانشگاه اصفهان
شاپا
2383-27382383-2746




