• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 32, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی(مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 32, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مراحل فنولوژیک گیاه دارویی Achillea pachycephala Rech.f.. بر مهار گلایکه شدن آلبومین در شرایط in vitro

    (ندگان)پدیدآور
    افشاری, مهوشرحیم ملک, مهدیمیراولیائی, مهران
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    355.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از گیاهان دارویی در مهار و درمان دیابت از طریق توقیف مکانیزم‌های تخریب زیست مولکول‌ها، موضوعی مهم در حیطه زیست پزشکی است. گیاه دارویی Achillea متعلق به خانواده کاسنی (Asteraceae) است و از گذشته‌های دور به‌ طور گسترده در طب سنتی استفاده می‌شود. گونه A. pachycephala یکی از گونه‌های ارزشمند بومادران است که به عنوان منبع غنی آنتی اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر مراحل مختلف فنولوژیک شامل پنج برگی، غنچه دهی، %50 گلدهی و %100 گلدهی بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضددیابتی عصاره متانولی گل‌هایA. pachycephala بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با استفاده از مدل سیستم آلفا و آلفا- دی فنیل- بتا- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و قدرت احیاکنندگی آهن (FTC) سنجش شد. میزان گلایکه‌ شدن آلبومین نیز براساس درجه قهوه‌ای شدن و پاسخ‌دهی معرف قرمز کنگو ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که خاصیت آنتی‌گلایکیشنی گیاه در مرحله 50% گلدهی بیشتر از سایر مراحل بود و بیشترین مقدار فنول تام، فلاونوئید تام و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز در این مرحله مشاهده شد. نتایج همچنین نشان داد که بین خاصیت آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌گلایکیشن ارتباط مستقیمی وجود دارد. احتمالاً A. pachycephala به ‌واسطه‌ خاصیت آنتی ‌اکسیدانی قوی خود از گلایکه شدن پروتئین جلوگیری می‌نماید و از ‌این‌رو می‌تواند کاندید مناسبی در کاهش عوارض دیابت معرفی گردد.
    کلید واژگان
    "خاصیت آنتی‌اکسیدانی"
    " آنتی‌گلایکیشن"
    "بومادران"
    "مراحل فنولوژیک"
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-10-23
    1398-08-01
    ناشر
    انجمن زیست شناسی ایران
    Iranina Biology Society
    سازمان پدید آورنده
    اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت واصلاح نباتات
    اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت واصلاح نباتات
    عضو هیئت علمی/ دانشگاه اصفهان

    شاپا
    2383-2738
    2383-2746
    URI
    http://cell.ijbio.ir/article_1455.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410930

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب