بررسی تغییرات ساختاری و عملکری لیزوزیم سفیده تخم مرغ در حضور آلاینده شیمیایی بنزن با روشهای طیف سنجی
(ندگان)پدیدآور
ولی پور, معصومهمقامی, پروانهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بنزن یکی از آلایندههای مهم در هوا و ترکیبی شیمیایی از گروه هیدروکربنهای عطری است که در صنعت کاربرد زیادی دارد. مواجهه با بنزن منجر به عوارض زیستی شدیدی به خصوص سرطان میگردد. به طوری که موارد بیشماری از مرگ و میر ناشی از اثرات بنزن در نشریات پزشکی و صنعتی آورده شده است. به منظور بررسی مکانیسم مولکولی بنزن در این مطالعه، برهم کنش بنزن با آنزیم لیزوزیم، به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی که نقش مهمی در ایمنی غیر اختصاصی در بدن دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. تغییر در ساختار و عملکرد پروتئینها میتواند منجر به پیامدهای متعددی در پدیدههای زیستی در سطح سلول شود. مطالعه تغییرات ساختاری ناشی از بر همکنش بنزن و لیزوزیم سفیده تخم مرغ با به کارگیری روشهای طیف سنجی نشان داده است که ساختار سه بعدی پروتئین در حضور غلظت های مختلف بنزن تغییر میکند. همچنین فلورسانس خارجی لیزوزیم در حضور بنزن به طور چشمگیری افزایش یافت. نتایج آزمایش کمی-لومینسانس بیانگر افزایش تولید رادیکالهای فعال آزاد همگام با افزایش غلظت بنزن بود. بنابراین اثرات تخریبی ایجاد شده در ساختار لیزوزیم ناشی از تولید رادیکالهای فعال اکسیژن در حضور بنزن است. با توجه به ارتباط ساختار و عملکرد در پروتئینها میتوان نتیجه گرفت که بنزن با تغییر ساختار پروتئین نقش مهمی در تغییر عملکرد آن دارد. با سنجش فعالیت آنزیم در حضور غلظتهای مختلف بنزن کاهش عملکرد لیزوزیم تأیید گردید.
کلید واژگان
بنزنکمی لومینسانس
طیف سنجی
رادیکالهای آزاد
بیوفیزیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-07-231398-05-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
شاپا
2383-27382383-2746




