اثرات عصاره آبی و اتانولی گل محمدی (Rosa damascena mill L.) بر علیه سلولهای سرطانی معده انسان
(ندگان)پدیدآور
میمندی, کتایونیعقوبی, محمد مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: سرطان معده یکی از عوامل مهم بیماری و مرگ و میر در جهان است. گونههای گیاهی منحصر به فرد زیادی وجود دارد که برای یافتن ترکیبات ضد سرطانی باید مطالعه شوند. هدف: در این تحقیق، خاصیت ضد سرطانی عصاره اتانولی و آبی گل محمدی بر رده سلولهای سرطانی معده انسان (AGS) بررسی شد. روش بررسی: هشت غلظت متفاوت از عصارهها به همراه داروی 5- فلورواوراسیل بر روی رده سلولی سرطان معده اعمال شد. سمّیت عصارهها با آزمون MTT و اثر عصارهها بر تکثیر سلولی با سنجش مصرف BrdU بررسی گردید. روش TUNEL برای اندازهگیری مرگ آپوپتوزی سلول بهکار رفت.نتایج: نتیجه نشان داد عصاره آبی و عصاره اتانولی گل محمدی بقای سلولهای سرطانی را بهطور معنیداری کاهش میدهند. شاخص IC50 برای این دو عصاره روی سلول AGS به ترتیب 887/3 و 517/2 میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد. نتایج روش میزان مصرف BrdU نشان داد هر دو عصاره آبی و اتانولی سبب کاهش معنیدار تکثیر سلولهای سرطان معده (نسبت به سلول فیبروبلاست) میشوند. با افزایش غلظت هر دو عصاره میزان تکثیر نیز کاهش مییابد. همچنین اثر کشندگی و مهاری عصاره اتانولی بیشتر از عصاره آبی است. میزان بروز مرگ آپوپتوزی ناشی از افزودن هر دو عصاره آبی و اتانولی روی سلولهای سرطانی 90% برآورد گردید.نتیجه گیری: عصاره آبی و اتانولی گل محمدی از طرق مختلف باعث کاهش بقا و تکثیر و القای مرگ در سلول سرطانی معده انسان میشود.
کلید واژگان
سلول سرطان معدهعصاره آبی و اتانولی
گل محمدی
آپوپتوز
سمّیت
بیوتکنولوژی
بیولوژی سلولی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمانعضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان
شاپا
2383-27382383-2746




