تعیین فعالیت سلولازی آکتینومیستهای گرمادوست موجود در کمپوست قارچ خوراکی به روش ارزیابی با کاغذ صافی
(ندگان)پدیدآور
تقی زاده, نفیسهفارسی, محمدپاکدین پاریزی, علیطریقی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده: آکتینومیستها، بویژه گونههای گرمادوست، به عنوان اصلیترین اجزای میکروفلور کمپوست قارچ خوراکی دکمهای شناخته شدهاند. این گروه از باکتریها در تولید آنزیمهای تجزیهکننده و آنتیبیوتیکها توانایی زیادی دارند. آکتینومیستهای گرمادوست از مراحل مختلف تهیه کمپوست با تکنیک رقیقسازی جداسازی شدند و کشت خالص آنها تهیه گردید. از نتایج تستهای بیوشیمیایی و تجزیه و تحلیل الگوی برشی ژن 16SrRNA برای شناسایی جدایهها استفاده شد. توانایی تجزیه سلولز در هر کدام از جدایهها با استفاده از روش ارزیابی با کاغذ صافی (Filter paper assay) در دما و pHهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. حداکثر فعالیت آنزیمی برای هر کدام از جدایهها بر اساس میلیگرم گلوکز آزاد شده از یک میلیلیتر عصاره ناخالص تعیین شد. بر اساس نتایج بدست آمده، دما و pH بهینهی فعالیت آنزیمی برای جدایههای مختلف متفاوت بود. در دمای C°45 جدایه 23 با میانگین 10/1 میلیگرم در میلیلیتر، فعالترین ایزوله سلولازی معرفی شد
کلید واژگان
آکتینومیستهای گرمادوستارزیابی با کاغذ صافی
فعالیت سلولازی
کمپوست
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه فردوسی مشهددانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2383-27382383-2746




