اتصال کووالانسی ترکیبات 5(6) آسیل کلرید فلوئورسین و 5(6) تیوفنول فلوئورسین به پروتئین لیزوزیم تخم مرغ و آلبومین گاوی برای واکنش های بیواورتوگونال
(ندگان)پدیدآور
کلهر, حمیدرضارضایی, محسننوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
واکنش های بیواورتوگونال به واکنش هایی گفته می شود که بدون تداخل با فرآیندهای عادی شیمیایی سیستم های زنده انجام می گیرد. از جمله شرایط اصلی برای واکنش های بیواورتوگونال، انجام پذیری در آب به عنوان حلال، pH بیولوژیک، دمای محیط، غلظت پایین و غیر سمی بودن واکنش گرها را می توان نام برد. یکی از ساده ترین راه های اطمینان از انجام پذیری واکنش های بیواورتوگونال اتصال یک ترکیب فلوئورسنت از طریق پیوند کوالانسی به پروتئین است. در این پروژه دو مشتق جدید فلوئورسین شامل 5(6)آسیل کلرید فلوئورسین و 5(6)تیوفنول فلوئورسین سنتز شدند و واکنش پذیری پروتئین آلبومین سرم گاو (BSA) و لیزوزیم با این ترکیبات در شرایط بیولوژیک مورد بررسی قرار گرفت. از مزایای این مشتق ها می توان به گزینش پذیری بالا نسبت به آمینو اسید لایسین، سرعت بالا و غلظت پایین واکنشگر اشاره کرد. پروتئین متصل شده به ترکیب فلوئورسنت با دو روش کروماتوگرافی اندازه طردی و دیالیز از مولکول های متصل نشده مشتق فلوئورسین جداسازی شد. انجام واکنش با استفاده از ژل الکتروفورز پلی اکریل آمید بررسی گردید. پروتئین های متصل شده در دستگاه gel documentation تصویر سازی گردید و با رنگ آمیزی کماسی آبی مقایسه گردید. همچنین برای اطمینان از واکنش گروه آمین پروتئین، واکنش پذیری ترکیب 5(6) تیوفنول فلوئورسین درpH=7 و pH=9 با پروتئین BSA بررسی شدند.
کلید واژگان
بیو اورتوگونالفلوئورسین
واکنش استگلیش
لیزوزیم
آلبومین گاوی
ژل الکتروفورز
شیمی آلی
شماره نشریه
51تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه سمنانسازمان پدید آورنده
گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایرانگروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران




