بررسی پارامترهای موثر بر استخراج تیمول از دانههای زنیان
(ندگان)پدیدآور
خواجه نوری, مریمحقیقی اصل, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
اسانسها ترکیبات معطّر فراری هستند که در گیاهان یافت میشوند. روش استخراج اسانسهای گیاهی میتواند راندمان استخراج، درصد و نوع ترکیبات شیمیایی موجود در آن را تغییر دهد. در این تحقیق، اسانس حاصل از دانههای گیاه زنیان با استفاده از آب دمای زیر بحرانی استخراج و ترکیبهای شیمیایی اسانس به روش GC و GC-MS تجزیه و تحلیل شدند. اثر پارامترهای مختلف بر استخراج با آب دمای زیر بحرانی مانند دما، دبی جریان آب و توزیع اندازه ذرات با کمک روش طراحی آزمایش تاگوچی بررسی شد. شرایط بهینه از آنالیز نسبت S/N به ترتیب در دمای 175 درجه سلسیوس، دبی جریان 2 میلیلیتر در دقیقه و توزیع اندازه ذرات 25/0 میلیمتر به دست آمد.
کلید واژگان
زنیانتیمول
استخراج با آب دمای زیر بحرانی
روش تاگوچی
نسبت S/N
شماره نشریه
38تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه سمنانسازمان پدید آورنده
دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گازدانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز




