نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقایان, سید علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorکمالی, دکتر غلامعلیfa_IR
dc.contributor.authorحجّام, سهرابfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:44:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:44:08Z
dc.date.available1399-07-09T11:44:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:44:08Z
dc.date.issued2015-03-21en_US
dc.date.issued1394-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-26en_US
dc.date.submitted1394-02-06fa_IR
dc.identifier.citationآقایان, سید علیرضا, کمالی, دکتر غلامعلی, حجّام, سهراب. (1394). ارزیابی کمّی ریسک خشکسالی کشاورزی درچند نمونه اقلیمی کشور. پژوهش های اقلیم شناسی, 1394(21), 61-72.fa_IR
dc.identifier.issn2228-5040
dc.identifier.urihttp://clima.irimo.ir/article_40452.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/408039
dc.description.abstract<em>خشکسالی پدیده آرام و خسارات زای طبیعت می‌باشد که تمام اقلیم‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.این پدیده خسارتهای فراوانی را بویژه در سالهای اخیر به بخش کشاورزی کشور وارد آورده است و این امر وجود یک سیستم پیش آگاهی و برآورد میزان ریسک ناشی ازخشکسالی کشاورزی را بیش از پیش لازم می سازد. هدف این مطالعه کمّی کردن ریسک خشکسالی کشاورزی و مقایسه آن بر اساس نوع محصول و نوع اقلیم می باشد‌.جهت دستیابی به این مهم از مفهوم کمّی ریسک که عبارت است از حاصلضرب میزان بلیه درآسیب پذیری استفاده گردیده است.بنابراین در این مطالعه به مقوله ریسک با توجه به هر دو مؤلفه آن یعنی بلیه و آسیب پذیری نگریسته شده است.  با توجه به اینکه تأثیر خشکسالی کشاورزی بر اراضی دیم برخلاف اراضی فاریاب ، بطور مستقیم می‌باشد‌ ، 14 منطقه دیم خیز که در گستره کشورمان قرار دارند به عنوان مناطق مطالعاتی انتخاب شدند و اطلاعات هواشناسی این مناطق با پایه آماری 30 ساله استخراج گردید. همچنین گندم و جو که از محصولات استراتژیک می‌باشند به عنوان محصولات مورد مطالعه انتخاب شدند .پس از محاسبه ریسک خشکسالی گندم و جو بر اساس مفهوم کمّی ریسک برای 14 منطقه مورد مطالعاتی ، مقدار ریسک به لحاظ نوع محصول و درجه خشکی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند اول اینکه به جز گرگان، در بقیه مناطق میزان ریسک خشکسالی گندم از ریسک خشکسالی جو بیشتر می باشد.به عبارتی دیگرخطر خشکسالی بر روی جو کمتر از گندم می باشد.در مورد گرگان این امر ناشی از رطوبت بسیار بالای این منطقه می‌باشدو دوم اینکه مقایسه ریسک خشکسالی با درجه خشکی مناطق نشان داد که ریسک خشکسالی کشاورزی در مناطق خشک بیشتر از ریسک خشکسالی کشاورزی در مناطق مرطوب می باشد.</em>fa_IR
dc.format.extent942
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherسازمان هواشناسی کشور- پژوهشکده اقلیم شناسیfa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش های اقلیم شناسیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Climate Researchen_US
dc.subjectآسیب‌پذیریfa_IR
dc.subjectبلیهfa_IR
dc.subjectتبخیروتعرقfa_IR
dc.subjectریسکfa_IR
dc.subjectعملکرد نسبیfa_IR
dc.titleارزیابی کمّی ریسک خشکسالی کشاورزی درچند نمونه اقلیمی کشورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentهواشناسی کشاورزی ، کارشناس ارشد ، هواشناسی استان سمنانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه هواشناسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه هواشناسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.citation.volume1394
dc.citation.issue21
dc.citation.spage61
dc.citation.epage72


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد