نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخسروی نیا, ساراfa_IR
dc.contributor.authorباقری, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorزیارت نیا, سید مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:29:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:29:33Z
dc.date.available1399-07-09T11:29:33Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:29:33Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-26en_US
dc.date.submitted1393-11-06fa_IR
dc.identifier.citationخسروی نیا, سارا, باقری, عبدالرضا, زیارت نیا, سید مهدی. (1394). بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره‏های بدست آمده از کالوس و سلول‌های کشت سوسپانسیون زیره سیاه در مقایسه با بذر آن و تاثیر نوع حلال و رقت عصاره بر این فعالیت. فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 5(9), 39-48.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0783
dc.identifier.issn2322-4819
dc.identifier.urihttp://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_1653.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/403182
dc.description.abstractمقاومت‌ دارویی میکروارگانیزم‌ها سبب توجه بیشتر به گیاهان دارویی با عوارض جانبی کمتر شده است. اما برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی محققان را به فکر گسترش تولید متابولیت‌های ضدمیکروبی در شرایط درون‌شیشه‌ای انداخته است. بنابراین در این تحقیق اثر مهارکنندگی رقت‏های مختلف عصاره‌های آبی، اتانولی، متانولی و اتری حاصل از کالوس، سلول‌های کشت سوسپانسیون و بذر زیره سیاه بر روی میکروارگانیزم‏های <em>Staphylococcus aureus</em>، <em>Bacillus subtilis</em>،<em>Pseudomonas aeroginosa </em>، <em>Escherichia coli،</em> <em>Klebsiella pneumoniae</em> <em>، Aspergillus parasiticus</em> و<em> </em><em>Candida albicans </em>بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره‏های مختلف از خاصیت بازدارندگی بالایی برخور دارند و اثر مقدار رقت‏ عصاره‏ها بر مهار رشد میکروارگانیزم‌ها معنی‏دار است. اما در نوع عصاره و اثر متقابل این دو فاکتور (رقت‏ و نوع عصاره) اختلاف معنی‏داری مشاهده نشد. متفاوت بودن اثر ضد‏میکروبی عصاره‏ها به‏خاطر تفاوت در قدرت حلالیت مواد موثره موجود در آنها می‌باشد. با افزایش غلظت عصاره‏ها، اثر بازدارندگی آن‏ها افزایش یافت‏ به‏طوریکه عصاره رقیق نشده بیشترین اثر بازدارندگی را نشان داد. همچنین اثر بازدارندگی عصاره‌های حاصل از سلول و کالوس زیره سیاه بیشتر از عصاره‌های بذری است. نتایج بررسی ترکیبات عصاره‏ها با TLC نیز نشان داد که اسکوپولتین از خاصیت ضدمیکروبی برخودار است و به مقدار فراوان در کالوس و سلول‏های کشت سوسپانسیون زیره سیاه وجود دارد. بنابراین اثرات ضدمیکروبی عصاره‏های حاصل از کالوس و سلول‏ زیره سیاه را می‏توان، علی‏رغم کم بودن مقدار کومین‌آلدهید آن‏ها، به مقدار زیاد اسکوپولتین ارتباط داد. در نهایت استفاده از سیستم‌های کشت سلول گیاهی برای تولید متابولیت‌هایی با خاصیت ضدمیکروبی، از جمله اسکوپولتین، یک فناوری مناسب محسوب شده و می‌تواند جایگزینی مناسب برای داروهای شیمیایی متداول باشد.fa_IR
dc.format.extent368
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofCrop Biotechnologyen_US
dc.subjectBunium persicumfa_IR
dc.subjectاسکوپولتینfa_IR
dc.subjectاثر ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectکالوسfa_IR
dc.subjectکشت سوسپانسیون سلولیfa_IR
dc.subjectبیوتکنولوژی میکروبی در گیاهان زراعیfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره‏های بدست آمده از کالوس و سلول‌های کشت سوسپانسیون زیره سیاه در مقایسه با بذر آن و تاثیر نوع حلال و رقت عصاره بر این فعالیتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی و به ‌نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه بیوتکنولوژی و به‌‌نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه بیوتکنولوژی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue9
dc.citation.spage39
dc.citation.epage48


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد