نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخسروی نیا, ساراfa_IR
dc.contributor.authorزیارت نیا, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorباقری, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorمرعشی, سید حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:29:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:29:22Z
dc.date.available1399-07-09T11:29:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:29:22Z
dc.date.issued2013-02-19en_US
dc.date.issued1391-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-24en_US
dc.date.submitted1391-07-03fa_IR
dc.identifier.citationخسروی نیا, سارا, زیارت نیا, سید مهدی, باقری, عبدالرضا, مرعشی, سید حسن. (1391). استخراج و شناسایی اسکوپولتین از کشت سوسپانسیون سلولی زیره سیاه (Bunium persicum). فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 2(3), 49-57.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0783
dc.identifier.issn2322-4819
dc.identifier.urihttp://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_215.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/403123
dc.description.abstractامروزه استفاده از قابلیت‌های کشت سلولی برای تولید مواد موثره دارویی بسیار مورد توجه است. ترکیبات فلورسانس در بسیاری از زمینه‌ها مانند محیط زیست، صنایع غذایی و پزشکی ارزشمند می‌باشند. در این پژوهش کشت سوسپانسیون سلولی زیره سیاه، به عنوان یک گیاه دارویی مهم در ایران، در محیط کشت MS مایع حاوی 2 میلی‌گرم در لیتر NAA و 0/5 میلی‌گرم در لیتر BA استقرار یافت. برای جداسازی و خالص‌سازی ترکیب فلورسانس موجود در سلول‌های کشت سوسپانسیون، مقدار 100 گرم سلول خشک را با 100 میلی‌لیتر دی‌کلرومتان عصاره‌گیری کرده و سپس از ستون کروماتوگرافی و روش Preparative TLC برای خالص‌سازی آن استفاده شد. از مخلوط دو حلال دی‌کلرومتان و متانول با نسبت 1:9 به عنوان فاز متحرک استفاده گردید. نتایج TLC عصاره‌های تهیه شده از اندام‌های مختلف گیاه (بذر، ساقه، برگ، ریشه و بذر) و سلول‌های کشت سوسپانسیون زیر نور UV با طول موج 365 نانومتر نشان داد که یک ترکیب فلورسانس آبی رنگ در اندام ریشه و سلول‌های کشت سوسپانسیون وجود دارد که در اندام‌های هوایی گیاه دیده نمی‌شود. همچنین در شرایط کاملا یکسان مقدار این ترکیب در بافت کالوس کمتر از سلول‌ می‌باشد و مقداری از این ترکیب فلورسانس به درون محیط کشت مایع آزاد می‌شود. به منظور شناسایی این ترکیب از روش رزونانس مغناطیسی هسته استفاده گردید و نتایج آن نشان داد که این ترکیب یکی از مشتقات کومارین (6- متوکسی 7- هیدروکسی کومارین) است. افزوده شدن گروه‌های متیل و هیدروکسی به ساختار کومارین سبب ایجاد ویژگی فلورسانسی در آن می‌شود.fa_IR
dc.format.extent408
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofCrop Biotechnologyen_US
dc.subjectBunium persicumfa_IR
dc.subjectترکیب فلورسانسfa_IR
dc.subjectکشت سوسپانسیون سلولیfa_IR
dc.subjectمتابولیت‌های ثانویهfa_IR
dc.titleاستخراج و شناسایی اسکوپولتین از کشت سوسپانسیون سلولی زیره سیاه (Bunium persicum)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.department-fa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue3
dc.citation.spage49
dc.citation.epage57


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد