• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر عصاره آبی چای سفید بر میزان ‏گلوکز و پروفایل چربی در رت‌های دیابتی

    (ندگان)پدیدآور
    امانزاده, زینبزرگری, فلورخلیل آریا, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    442.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد می‌گردد. تحقیقات نشان می‌دهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتی‌اکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل لیپیدی و گلوکز خون در رت‌های دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین می‌باشد. دریک مطالعه تجربی 32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشت‌تایی به‌طور تصادفی تقسیم شدند؛ گروه اول، گروه کنترل که از رژیم غذایی استاندارد استفاده نموده و روزانه یک سی‌سی آب مقطر از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دوم، رت‌های دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین بود؛ گروه سوم: رت‌های سالمی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم، رت‌های دیابتی‌شده که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار سی روزه، خون‌گیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام گرفت و اطلاعات به‌دست‌آمده با نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره آبی چای سفید میزان سرمی گلوکز، تری‌گلیسیرید، کلسترول و LDL را کاهش و سطح سرمی HDL را به‌طور معنی‌داری افزایش می‌دهد (05/0P
    کلید واژگان
    تری‌گلیسیرید
    چای سفید
    دیابت
    کلسترول
    گلوکز
    ‏LDL
    ‏HDL

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد بیوشیمی، مؤسسه ربع رشیدی، تبریز، ایران
    استادیار بیوشیمی، گروه علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران ‏
    استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی آذربایجان‌غربی، ارومیه، ‏ایران

    شاپا
    2322-2387
    2538-4856
    URI
    https://dx.doi.org/10.30473/eab.2020.30608.1517
    http://eab.journals.pnu.ac.ir/article_6704.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391685

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب