تأثیر عصاره آبی چای سفید بر میزان گلوکز و پروفایل چربی در رتهای دیابتی
(ندگان)پدیدآور
امانزاده, زینبزرگری, فلورخلیل آریا, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل لیپیدی و گلوکز خون در رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین میباشد. دریک مطالعه تجربی 32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشتتایی بهطور تصادفی تقسیم شدند؛ گروه اول، گروه کنترل که از رژیم غذایی استاندارد استفاده نموده و روزانه یک سیسی آب مقطر از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دوم، رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین بود؛ گروه سوم: رتهای سالمی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم، رتهای دیابتیشده که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار سی روزه، خونگیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام گرفت و اطلاعات بهدستآمده با نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره آبی چای سفید میزان سرمی گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول و LDL را کاهش و سطح سرمی HDL را بهطور معنیداری افزایش میدهد (05/0P
کلید واژگان
تریگلیسیریدچای سفید
دیابت
کلسترول
گلوکز
LDL
HDL
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-05-211399-03-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد بیوشیمی، مؤسسه ربع رشیدی، تبریز، ایراناستادیار بیوشیمی، گروه علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی آذربایجانغربی، ارومیه، ایران
شاپا
2322-23872538-4856




