مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس آویشن بر روی هپاتوتوکسیسیتی ناشی از نانو ذره آهن
(ندگان)پدیدآور
حاجی حسینی, رضابیاتی, اکرمرسولی, آزادهوزیری, آتوسانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه به بررسی اثرات حفاظتی اسانس آویشن شیرازی در برابر آسیب کبدی ناشی از نانو ذرات آهن در رت های نر بالغ پرداخته شده است. حیوانات به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل منفی؛ حیوانات به مدت سه روز نرمال سالین دریافت کردند . گروه کنترل مثبت؛ mg/kg b.w 200 نانو ذره آهن به صورت درون صفاقی به رت های نر به مدت سه روز تزریق شد. گروه تیمار با اسانس آویشن شیرازی؛ حیوانات به مدت 3 روز mg/kg b.w 200 و 100 اسانس آویشن را به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کرده اند. پس از 3 روز از قلب خونگیری و بافت کبد به منظور بررسی پاتولوژیکی و بیوشیمی برداشته شد. فعالیت کبدی با استفاده از پارامترهای بیوشیمیایی مختلف مانند آلانین ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) ، آلکالین فسفاتاز (ALP)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل پلاسما (FRAP)، لیپید پر اکسیداسیون (LP) و گلوتاتیون احیاء (GSH) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد، که نانو ذرات باعث افزایش AST و LP و کاهش GSH و FRAP می شوند، اما بر روی ALT و ALP اثری ندارد. مصرف اسانس آویشن AST و LP و GSHرا به حالت نرمال بر می گرداند، اما بر روی FRAP تأثیری ندارد. در پایان، تیمار رت ها با نانو ذرات آهن موجب آسیب اکسیداتیو کبدی شده، و استفاده از اسانس آویشن می تواند در جلوگیری و بهبود این آسیب ها موثر باشد.
کلید واژگان
:. آویشن شیرازینانو ذره آهن
سمیت کبدی
استرس اکسیداتیو
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
استاد دانشگاه پیام نور، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، تهران، ایراندانشجوی ارشد بیوشیمی، دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق، تهران، ایران
دانشجوی دکتری بیوشیمی، دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق، تهران، ایران
استادیار دانشگاه پیام نور، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، تهران، ایران .
شاپا
2322-23872538-4856




